Crochete de cartofi
Cartofii fierti si curatati se zdrobesc si se amesteca pana se obtine un piure foarte fin. Se adauga sare, cateva galbenusuri, albusurile batute spuma si 1-2 linguri de faina. Se ia cu lingura din amestecul pregatit si se prajesc crochete in untura incinsa.
Katy ti le recomand, sunt preferatele familiei mele pe langa saramura olteneasca de pui sau peste :) http://adf.ly/2270526/salata-piept-de-pui
http://adf.ly/2270526/reteta-conopida
Buna!
SALATA DE VINETE CU MAIONEZA
Vinete,ulei,ceapa, rosii, ardei gras, zeama de lamaie, maioneza.Se coc vinetele pe jar sau pe plita incinsa, dupa care se pun pe un fund de lemn.Vinetele se curata apoi, dupa care se lasa sa se raceasca, apoi se toaca folosind o lingura. Odata tocate, vinetele se pun intr-un castron si se amesteca bine, picurandu-se 200 ml de ulei.In continuare, se potriveste de sare. Daca doresti poti adauga, dupa gust, putina zeama de lamaie si ceapa tocata. Daca pui in tocatura 2-3 linguri de maioneza, salata va avea un gust deosebit!
Revin si cu alte retete mai usoare daca doresti!
Te pup!
Poi ceva simplu: poti praji niste cartofiori, si poti fierbe niste oua (2-3depinde cate poti manca) si dupa ce iti pui cartofii in farurie pui si oule fierte taiate, razi un pic de cascaval daca ai daca nu lasi asa fara si un pic de checeap si iti urez pofta buna!
Piinite figuri
Din felii de paine alba si neagra, se taie cu ajutorul formelor de metal diferite figuri. Se lipesc cite doua, una alba si alta neagra, cu ajutorul unei creme picante obtinuta din cas. Cu aceleasi forme, dar mici, se taie din cas figuri care se lipesc pe fiecare tartina pe partea neagra.
Rosii orientale
Se taie felii groase de rosii tari, se sareaza si se lasa sa se scurga pe un fund de lemn. Fiecare bucata se da prin faina si se frige in ulei. Se scurg rosiile de ulei si se aranjeaza pe farfuria de servit. In uleiul ramas in tigaie, la care se mai adauga 2 linguri de ulei, se rumeneste pesmet, putin usturoi pisat, marar mult si patrunjel verde tocat. Se adauga sare. Cind a prins culoare, se imprastie amestecul peste feliile de rosii de pe farfurie. Se servesc reci.
Cartofi cu smintina
Cartofii fierti in aburi se taie felii si se acopera apoi cu unt topit, fierbinte si o cana cu smintina in care s-a batut un ou intreg. Se introduc in cuptorul fierbinte pentru 10 minute.
Bună! Găsești aici o mulțime de astfel de rețete http://zinnaida.ro/retete-culinare-pe-inteles/
LisaJulie întreabă: