Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
1 ceapa,
2-3 catei de usturoi,
1/2 ardei iute,
320 gr (4 dl)orez,
9 dl apa,
1 pachet sofran (0, 5 g),,
2 cuburi bulion concentrat,
1 lingura ulei de masline,
600 g bucati carne de pui,
1/2 lingurita sare,
1 catel de usturoi, 250 g fasole verde congelata
1 ardei rosu, 1 cutie scoici (250 g),
1 pachet fructe de mare (2oo g),
felii de lamiie, raci
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba.
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, se toaca ardeiul iute.
Se prajesc citeva minute ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si apa, sofranul si cuburile de bulion. Se lasa sa fiarba 15 min.
Se incinge uleiul (1 lingura) pentru carne. Se prajeste carnea.
Se sareaza, se adauga usturoiul tocat si ardeiul iute.
Se mai prajeste totul pe foc mic 10-15 min.
Se pun bucatile de pui peste orez.
Se adauga fasolea verde inghetata. Se lasa sa fiarba 4-5 min. Se taie ardeiul feliute si se amesteca si el.
Se adauga scoicile si fructele de mare. Se lasa sa se incalzeasca scoicile si fructele de mare.
Se orneaza cu felii de lamiie si raci.
Se serveste cu piine si salata
Paella Cu Carne De Pui
Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1/2 ardei iute, 320 gr (4 dl)orez, 9 dl apa, 1 pachet sofran (0, 5 g),, 2 cuburi bulion concentrat, 1 lingura ulei de masline, 600 g bucati carne de pui, 1/2 lingurita sare, 1 catel de usturoi, 250
Preparare
Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, se toaca ardeiul iute. Se prajesc citeva minute ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si apa, sofranul si cuburile de bulion. Se lasa sa fiarba 15 min. Se incinge uleiul (1 lingura) pentru carne. Se prajeste carnea. Se sareaza, se adauga usturoiul tocat si ardeiul iute. Se mai prajeste totul pe foc mic 10-15 min. Se pun bucatile de pui peste orez. Se adauga fasolea verde inghetata. Se lasa sa fiarba 4-5 min. Se taie ardeiul feliute si se amesteca si el. Se adauga scoicile si fructele de mare. Se lasa sa se incalzeasca scoicile si fructele de mare. Se orneaza cu felii de lamiie si raci. Pofta buna!
Servire
Se serveste cu piine si salata
Durata
1 h
AlexIf întreabă:
anonim_4396 întreabă: