Cremă caramel ( caldă, eventual cu nucă ori nucă de cocos ) :
Ingrediente: 1 l lapte; 150-200 gr. zahăr ( preferabil pudră ), 1 pac. unt, 5 linguri făină cernută, 1 plic zahăr vanilat Dr Oetker, 2 linguri cacao ( dacă vrei o cremă maro/caramel, ori se poate lăsa albă ), eventual nucă ( bucăţi/sferturi ori măcinată ) sau nucă de cocos ( după gust ), precum şi stafide ( dacă doreşti ).
Mod de preparare : Se amestecă la rece laptele cu făina (ca la îngroşală), se topeşte untul pe foc; se adaugă laptele cu făina, zahăr, vanilia, cacao, etc. şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa dorită.
Această cremă se întinde caldă între foile de napolitană.
Poftă bună!
Buna!
Iti trebuie cam asa:1 pachet mare de margarina, pe urma 12 linguri apa, apoi 4 linguri cacao, 25-30 linguri de zahar, 8 linguri faina, 12 linguri apa, 200 g. de nuca macinata(daca vrei nuca, nu-i neaparat s-o pui).
Amesteci zaharul cu cacaua si treptat, apa. Adaugi margarina taiata in bucati si pui totul pe foc. Lasi sa dea intr-un clocot, dupa care dai focul mic.
Amesteci faina cu apa si adaugi cremei de cacao. Lasi crema pe foc pana se ingroasa, amestecand energic.
Daca totusi se formeaza cocoloase de faina, se trece crema printr-o sita, ajutandu-te de o spatula/lingura de lemn.
Lasi apoi sa se raceasca si se umplu foile de napolitana.
Te pup!
Eu fac o crema astfel: 1kg. rahat dat pe masina de tocat se fierbe in500ml apa pana se topeste putin rahatul. se adauga 50 g. margarina, 2-3linguri de cacao si tot cam atat nuca macinata, se da la o parte de pe foc si se adauga esenta de rom, asa calda se pune intre foi (se imparte intre cele 5 foi dintr-un pachet)
iyony19 întreabă: