Am un desert: Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat:
4 oua
100 gr zahar brut
150 gr faina de migdale
90 gr faina integrala
250 gr morcovi
1 portocala pentru ornat
coaja rasa de la o portocala
15 gr praf de copt
esenta naturala de vanilie
Ingrediente pentru crema:
300 ml frisca 35%
25 gr zahar brut
400 gr branza quark
intaritor de frisca (conform instructiunilor de pe plic)
Mod de preparare blat:
Morcovii se dau pe razatoare. Se adauga coaja rasa de portocala.
Ouale se bat bine impreuna cu zaharul brut pana cand isi dubleaza masa.
Se amesteca cu morcovii si faina de migdale.
In faina integrala se adauga esenta de vanilie si praful de copt.
Amestecul obtinut se incorporeaza in compozitia cu morcovii si faina de migdale.
Se face un aluat semi-moale.
Cuptorul se preincalzeste pana la 180C.
Pe fundul unei forme cu perete detasabil se pune foaie de copt si deasupra se rastoarna aluatul obtinut.
Se coace ~30-35 minute, se verifica cu o scobitoare.
Blatul copt si racit se imparte in doua jumatati.
Mod de preparare crema si asamblare tort:
Frisca se bate cu zaharul si esenta de vanilie. La final se adauga incet branza quark si intaritorul de frisca.
Crema se bate pana la intarire.
Pe fundul tavii cu peretele detasabil se pune primul blat.
Deasupra se intinde crema. Se pune al doilea blat si putin se preseaza.
Se intinde din nou crema si se lasa putin pentru laterale.
Se da la congelator pentru ~5-10 minute.
Crema ramasa se intinde pe o paleta sau un cutit lat si se intinde pe laterale.
Tortul gata pregatit se pune pentru ~2-3 ore la frigider.
Portocala se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie feliute.
Cu aceste feliute se decoreaza tortul. Se pot pune si migdalele.
O ciorba dietetica din piept de pui:
Ingrediente:
Leustean – 100 gr
Sare de/pentru masa – 18 gr (1 lingura)
Carne de pui, piept, carne macra, crud – 640 gr (3 jumatati de piept de pui)
Apa plata – 3500 ml
Ceapa – 70 gr
Legume asortate Minestrone – 450 gr
Paste, din porumb, negatite – 40 gr
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se pun 3, 5 l apa la fiert.
Intre timp, pieptul de pui se taie bucatele si se pune in apa.
Cand incepe sa fiarba se strange toata spuma formata.
Se adauga legumele Minestrone, ceapa si leusteanul taiat marunt.
Se sareaza.
Iar la sfarsit cand carnea si legumele sunt gata, se adauga pastele.
Cand pastele sunt fierte supa este gata.
Se poate servi cu o lingurita de smantana cu continut scazut de grasimi.
Si niste dovlecei cu branza:
Ingrediente pentru 2 portii:
300 g de dovlecei
telina rasa
sare
piper
4 linguri de branza rasa
o ceapa mare
Mod de preparare:
Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri.
Ceapa se taie in 2, apoi in rondele intregi de marimea celor de dovlecel.
Peste rondelele de dovlecel se presara branza, sare, piper si telina si se pun la cuptorul cu microunde.
La fel se procedeaza cu feliile de ceapa.
Totul se scoate de la cuptor dupa 15 minute.
La sfarsit suprapuneti feliile de ceapa cu cele de dovlecei si puneti-le pe un platoiu cu cateva frunze de salata.
Pofta Buna!
anonim_4396 întreabă: