Incearca sa o lasi la macerat in bait din vin si condimente (fara sare, sarea intareste carnea)cel putin o zi, eu asa procedez.
Mie imi place carnea mai cruda, cum zici tu acolo este perfecta, daca o frigi prea mult isi pierde savoarea.
Carnea de vita daca nu o lasi la macerat in bait, nici nu o sa-ti iasa perfect.Eu o pun de seara in vin rosu cu condimentele de riguare si putin usturoi stors, yammmi, yammi ii da o savoare si un gust de mananci pana plesnesti.Intra pe google si pune friptura de vita in bait si apoi sa faci friptura dupa ce ai tinut-o la marinat cel putin 10-12 ore, dupa o zi pe alta.Cu cat sta mai mult in bait cu atat este mai buna.Succes!
Ai aici si cum se face mai corect luat de pe Google.Friptură de vită marinată cu susan
Ingrediente: pentru marinată: două linguri de sos de soia, două linguri de măÂl-ai, 4 linguri de apă, o lingură de ulei de arahide, o lingură de sherry, puÅ£in zahăr; pentru sos: 4 linguri de sos de soia, două linguri de sherry, ulei de arahide, o lingură de mălai, 4 linguri de suc de roÅŸii; pentru friptură: 700 g muÅŸchi de vită taiat în felii, 250 g orez alb cu bobul lung, 4 linguri de ulei de araÂhide, 30 g rădăcină de ghimbir, un căţel de usturoi, 500 g sparanghel, 100 ml supă de vită, o lingură de ulei de susan, două linguri de seminÅ£e de susan.
Preparare: Se combină sosul de soia, făina de porumb, apa, uleiul, sherry-ul ÅŸi zahărul. Se adaugă carnea, se amesÂtecă bine, se acoperă vasul ÅŸi se lasă la marinat 30 de minute. Se prepară sosul prin amestecarea ingredientelor. Cât timp fierbe orezul, se rumenesc feliile de carne. După ce este gata carnea, în uleiul rămas se călesc ghimbirul ÅŸi usturoiul, apoi se adaugă sparanÂghelul ÅŸi, după câteva minute, se toarnă ÅŸi supa de vită. Urmează carnea ÅŸi sosul ÅŸi se amestecă încontinuu, până clocoÂteÅŸte. După aceea se dă focul mic ÅŸi se fierb până se îngroaşă sosul ÅŸi se frăgeÂzeÅŸte carnea. La final se adaugă uleiul de susan. Orezul se aÅŸază pe platou, deasupra se pune amestecul de carne, iar apoi se presară seminÅ£ele de susan.
Cand, din carnea de vita incep sa iasa la suprafata bobitele de sange si albumine, o intorci imediar pe partea cealalta.carnea de vita se mananca imediat, nu o lasi pe un platou pana se termina si restul de carne, altfel se intareste. jarul trebuie sa nu fie prea puternic.trebuie sa pui sare doar la sfarsit, daca o pui inainte carnea se intareste.alege carne de vita care are si putin grasime in fibra musculara, grasimea se topeste si fragezeste carnea.
Cand mai cumperi vita trebuie sa te uiti la ea sa nu fie inchisa la culoare, un amic de al meu face bucati uriase de vita asa ca nu trebuie sa fie subtiri...depide ce cumperi in supermarketuri carnea de vita este deobice provenita de la abatoare unde ajung toate animalele schioape, bolnave, batrane...mai bine iei de la particulari, pofta buna