Buna!
Uite cateva retete delicioase, care imi place sa le prepar si eu.Sunt foarte usor de preparat, crede-ma
Ingrediente - Negresa usoara si rapida
Mod de preparare - Negresa usoara si rapida
Eu pregatesc aceasta reteta cind am putin timp si atunci cind cei" trei muschetari" care ii am stau pe linga mine si ma intreaba"mama cind faci ceva bun?".
Asa ca iata:se pun toate ingredientele la un loc si se amesteca bine, de preferat laptele sa fie un pic caldut asa zaharul se topeste mai repede si nu ingreuneaza cresterea prajiturii in cuptor, dupa care se pune in tava unsa si tapetata sau cu hirtie de copt si se da la cuptor. Daca aveti cuptor cu grade e bine la 180-200 cca. 20 de minute si lasatio sa se raceasca in cuptor, la cuptorul normal e bine sa fie incins in prealabil.Eu consider foarte important aceste lucruri si de asta le scriu, poate multi o sa zica vai da ce eu nu stiu, eu cred ca depinde foarte mult de cuptor, asa ca atentie. Dupa ce s-a racit o taiati in forma dorita si o serviti cu glazura pentru cine are mai mult timp si pentru cine nu are se gaseste in comert caramel foarte bun si ieftin asa ca "Pofta buna"
Ingrediente - Prajitura cu crema si fructe
1 blat de tort sau pandispan 1 plic crema de cremsnit de la Dr. Oetker 750 ml lapte 1 compot ananas 3-4 kiwi 1 plic gelatina pentru torturi
Mod de preparare - Prajitura cu crema si fructe
Insiropam blatul cu siropul din compot. Preparam crema conform indicatiilor de pe plic ( mie mi s-a parut un pic cam dulce) apoi o asezam cu o lingura peste blat. Punem si fructele taiate bucatele ( voi puteti folosi ce fructe vreti) si turnam deasupra gelatina preparata cu restuld e suc din compot. Bagam prajitura la frigider ( se intareste foarte repede ) si apoi o taiem cu un cutit udat in apa rece. Este racoritoare si usoara.
Ingrediente - Rulada de nuci cu frisca
6oua separate 1 pahar zahar 2 pahare de nuci macinate subtire 1 lingurita praf de copt pentru frisca 500 gr de smantina pentru frisca 4 linguri pline cu zahar pudra nuci macinate pentru ornat
Mod de preparare - Rulada de nuci cu frisca
In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena se adauga nucile si praful de copt si se amesteca usor.Albusele vin batute spuma tare cu cealalta jumatate de pahar de zahar.In alautul cu nuci se adauga spuma treptat amestecind de sus in jos usor.Pe o tava de cuptor se pune hirtia de pergament si se unge cu putin ulei dupa care se intinde compozitia uniform.Se da la copt la 180 de grade pentru 15 minute sau pina scobitoarea iese uscata.Pe un platou mare se rastoarna blatul se scoate hirtia dupa care se ruleaza blatul in rulou pina se raceste.Se mixeaza smintina cu zaharul pudra si cine doreste poate adauga putin cacao.Se deschide rulada se unge cu frisca si se ruleaza din nou.Se unge si deasupra si se orneaza cu nuca sau viermisori de ciocolata.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente - Milch schnitte sau "felii cu lapte"
pentru blat
4 oua
3-4 linguri zahar
zahar vanilat
2 linguri de cacao
2 linguri gris
2 linguri faina
o lingurita praf copt
o lingura miere
4 linguri ulei
2-3 linguri lapte pentru crema
200 ml lapte condensat indulcit
200 ml frisca
un plic gelatina
100 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
o lingura miere(eu zic..mai bine nu. e suficient de dulce laptele condensat+ frisca vegetala)
Mod de preparare - Milch schnitte sau "felii cu lapte"
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se deschid la culoare.
Adaugam apoi faina, grisul, cacaoa si praful de copt, putin cate putin.
Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec.
E timpul sa introducem in actiune mierea si uleiul.
Intr-o tava de marimea 34/30cm tapetata cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o la foc mediu pentru aproximativ 12-13 minute.
Acum...mie nu mi se pare suficient acest blat decat daca-l taiem in doua pe mijloc si suprapunem foile, asa ca avem doua variante:
1. coacem doua blaturi dubland cantitatile
2.impartim compozitia si coacem doua foi intr-o tavita mai mica.
Crema
Mixam frisca. Intr-un bol punem laptele condensat plus 50 ml lapte peste care adaugam gelatina care a fost inmuiata doua minute in doua linguri apa si apoi dizolvata pe baie de abur in laptele ramas.
Adaugam frisca batuta, mierea si vanilia si amestecam usor.
O lasam la frigider si cand incepe sa se intareasca o punem intre blaturi. (eu am pus putin si deasupra)
Crema in varianta mea
Prima data cand am facut aceasta prajitura, nu aveam lapte condensat si am inlocuit cu 150 ml smantana+50 ml lapte, indulcit dupa gust
Varianta asta mie imi place mai mult. E mult mai usoara si aerata crema comparativ cu cea care contine lapte condensat.
Prajiturica asamblata se da la rece pentru cel putin doua ore.
E delicioasa! Am facut-o doua zile la rand si parc-as face-o si azi )
Ingrediente - Sarlota de ciocolata
100 gr ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3linguri lapte 200 gr de unt 3/4 pahar de zahar 3 oua 250 gr branza alba moale 9% 200 gr piscoturi lunguiete
Mod de preparare - Sarlota de ciocolata
Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit pe un foc mic, se adauga cacao, si ciocolata bucatele si se amesteca in continuu. Cind totul s-a topit se adauga untul si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga 3 galbenuse unul dupa altul, brinza moale si se amesteca la o compozitie omogena. Albusurile vin batute spuma la care se adauga 1/4 pahar de zahar batinduse o spuma tare care se adauga la crema de ciocolata in miscari usoare.
O tava rotunda unde peretii se pot desprinde de fund marimea 24 se tapeteaza cu piscoturi muiati in rom sau lapte. Se tapeteaza fundul si peretii cu piscoturi.
Se toarna crema si se da la frezeer pentru citeva ore. Se ambaleaza cu o foaie de aluminium.
Inainte de a servi se presara putina cacao prin strecuratoare, se pune pe un platou cu picior si se desprind peretii. Se taie in portii ca de tort si se serveste. Este minunata usor de pregatit si foarte reusita. Chiar daca este sezonul rece se poate servi aceasta prajitura dupa o masa festiva cu o ceasca de cafea.
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Sper ca te-am ajutat!
Bună, @Bristena!
Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!
În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!
Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.
De data asta am s-o fac eu în locul tău!
SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @Bristena este :
Negresa usoara si rapida - http://retete.flu.ro/reteta-negresa-usoara-si-rapida/
Prajitura cu crema si fructe - http://retete.flu.ro/reteta-prajitura-cu-crema-si-fructe/
Rulada de nuci cu frisca - http://retete.flu.ro/reteta-rulada-de-nuci-cu-frisca/
Milch schnitte sau "felii cu lapte" - http://retete.flu.ro/reteta-milch-schnitte-sau-felii-cu-lapte/
Sarlota de ciocolata - http://retete.flu.ro/reteta-sarlota-de-ciocolata/
Toate cele bune.
Se fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare. Intre timp se caleste pesmetul in ulei si zaharul. Intr-o cratita de teflon se incinge putin ulei peste care se rastoarna pastele si pesmetul preparat.
Se amesteca totul foarte bine un minut.
Se serveste numai dupa ce s-a racit, cind se adauga si esentele.
sper ca te-am ajutat, asta este foarte simpla ^^ incearca pofta buna
Bună!
Vezi DIVERSE reţete pe următoarele site-uri :
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Toate cele bune.
Buna!
Cauta si pe www.gustos.ro,sunt multe retete, e foarte bun site-ul.
Te pup!
1. CREMSNIT
http://www.petitchef.ro/retete/cremsnit
2. SALAM de BISCUITI
http://www.samancam.ro/deserturi/salam-de-biscuiti-930/
3. DULCIURI USOR de FACUT
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-usor-de-facut
4. PRAJITURI USOR de FACUT
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
Rulada de nuci cu frisca
6oua separate 1 pahar zahar 2 pahare de nuci macinate subtire 1 lingurita praf de copt pentru frisca 500 gr de smantina pentru frisca 4 linguri pline cu zahar pudra nuci macinate pentru ornat
Mod de preparare - Rulada de nuci cu frisca
In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena se adauga nucile si praful de copt si se amesteca usor.Albusele vin batute spuma tare cu cealalta jumatate de pahar de zahar.In alautul cu nuci se adauga spuma treptat amestecind de sus in jos usor.Pe o tava de cuptor se pune hirtia de pergament si se unge cu putin ulei dupa care se intinde compozitia uniform.Se da la copt la 180 de grade pentru 15 minute sau pina scobitoarea iese uscata.Pe un platou mare se rastoarna blatul se scoate hirtia dupa care se ruleaza blatul in rulou pina se raceste.Se mixeaza smintina cu zaharul pudra si cine doreste poate adauga putin cacao.Se deschide rulada se unge cu frisca si se ruleaza din nou.Se unge si deasupra si se orneaza cu nuca sau viermisori de ciocolata.Este o prajitura usoara si foarte gustoasa.
Timp de preparare: 1 ora
Clatite cu nutella, biscuiti, banane si kivi.
salam de biscuiti.
salata de fructe.
chec umplut cu ciocolata, vanilie etc.
Prajitura rapida
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blatul:
5 oua
150 g zahar
3 linguri cacao
1 varf de cutit sare,
2 picaturi de zeama de lamaie
100 g faina
2 linguri ulei
2 linguri smantana
2 linguri apa
1 praf de copt
esenta de rom
Crema:
1 pachet unt
350 g finetti
1 plic Ness (3 in 1 original)
esenta de lamaie
Glazura:
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri apa
30 g unt sau margarina
esenta de rom
Mod de preparare:
Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie, unsa cu unt, tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 10 minute la foc mare si inca 10 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt, finetti, ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda. Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura rapida cu piscoturi
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
21 piscoturi
1 crema de ciocolata,, Dr. Oetker
250ml lapte
2-3 linguri de zahar
1 lingura cacao+1 lingurita ness
cafea pentru muiat piscoturile
ciocolata menaj 100-150 gr
Mod de preparare:
Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic+1 lingura de cacao+1 lingurita de ness.
Se tapeteaza o forma cu folie,se adauga ciocolata rasa, un strat de piscoturi date prin cafea, un strat de crema de ciocolata, inca unul de piscoturi, altul de crema si se termina cu stratul de piscoturi.Se lasa la rece si cand se rastoarna pe platou, va fi cu ciocolata razuita de-asupra gata-ornata.
Prajitura Morena
Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
Pentru blatul cu nuca :
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
4 linguri de nuca
Crema:
2 plicuri budinca Dr. Oetker cu vanilie
600 ml lapte
5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.
Peste aceasta compozitie se adauga si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).
Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.
Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.
Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan, care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.
Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata.
Pofta buna!
Reteta este preluata de la Lily's Cakes! Nultumesc Lily!
http://www.gustos.ro/......sline.html
Cu blat de tort si mere [rase si facute pe aragaz cu zahar si scortisoara].
Pui jumate din compozitia [clasica de blat: albusuri batute adaugi zahar dupa ulei si galbenusurile si dupa faina. o stii tu sigur] in tava, o lasi sa se coaca aproape de tot, pui merele deasupra si dupa si restul de blat si il bagi din nou la cuptor. ta-daa! e genial. face mama .
RASPUNDE
anonim_4396 întreabă:
Andreea911 întreabă:
------ întreabă: