| Lena_85 a întrebat:

Imi puteti oferi recomanda cateva metode pentru decorarea unei mese cu aperitive?

Răspuns Câştigător
| Delia 75 a răspuns:

Decorarea unei mese se face în funcţie de rangul musafirilor, de împrejurări şi nu în ultimul rând de mărimea mesei.
Sigur că întotdeauna florile şi lumânările sunt apreciate la o masă festivă.


Nu uitaţi: Puneţi florile în vaze cât mai joase. În acest fel, mesenii se pot vedea bine unii pe alţii.


Masa nu trebuie încărcată cu tot felul de farfurii sau recipiente care sunt puse doar pentru a ocupa spaţiu pe masă.
Orice masă trebuie să aibă solniţe şi recipiente pentru piper. Acestea trebuie să fie suficiente pentru toată lumea ( una, pentru cel mult patru persoane).
-Asezati gustarile pe mai multe platouri, astfel incat oaspetii dvs. sa nu fie nevoiti sa se lupte pentru o bucatica de telemea sau un ficatel de pui. Acelasi lucru este valabil pentru paine si condimente.
--Aranjati tartinele, in forma de solzi, pe tavi de inox si serviti pasta de icre sau salata de vinete, pe farfurioare rotunde, iar icrele, pe mici felioare de paine.
--Dati dovada de fantezie si aranjati ouale umplute pe salata verde, decorate cu masline sau gogosari. Pentru salata boeuf folositi platouri ovale. Decorati-o cu masline, patrunjel verde, cu oua fierte care - ajutate de boabe de piper in chip de ochi si gogosar, drept gura - pot deveni "oameni de zapada" etc.
--Aveti in meniu somon afumat? Il puteti servi pe tartine de paine prajita, cu unt sau in rulouri subtiri, umplute cu masline fara samburi si fixate cu scobitori. Nu uitati sa asezati pe platou felii de lamaie.

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Masa "suedeza" (fiecare serveste in picioare, ce pofteste):
- o masa lunga, langa perete, acoperit cu fata de masa, se servesc platouri mari cu diferite mancaruri si eventual si bauturi