Dovlecel taiat rondele de 1 cm, presarat cu sare, lasat 5 -10 minute sa se scurga de zeama, dat prin faina, ou batut, popcorn sfaramat si prajit in tigaie, se scoate pe servetel de hartie, se serveste alaturi de friptura cu cartofi natur si salata de varza alba.
Dovlecei umpluti...umplutura ca la sarmale, tai dovlecelul in doua daca este prea lung chiar in trei, scobesti mijlocul nu de tot, adica lasi un fund, umpli cu compozitia data mai sus, pui capac o feliuta de rosie, ii asezi unul langa altul intr-o cratita, pui mijlocul scobit printre dovlecei si fierbi ca la sarmale...se servesc cu smantana... pofta buna!
Piure de dovlecei: pentru.4 persoane 5 dovlecei curatati de coaja, ii tai patratele, le pui intr-o oala la fiert cu apa (sa nu acopere dovleceii) pui 4linguri de ulei de masline, si sare dupa gust, cand s-au fiert (daca t-i se pare ca are prea multa apa, mai arunci, trebuie sa iti iasa ca o crema) adaugi 4 triunghiuri de branza topita si pasezi cu blender-ul. asta prepar eu in casa in care lucrez, spaniolilor le place mult, si mie imi place, dar nu e preferatul meu! sper sa-ti placa!
Reteta mea e simpla si se numeste dovlecei pane.trebuie sa tai rotung dovlecei(in functie de cati dovlecei pane vrei sa faci), bati cate oua(in functie de dovleci taiati), amesteci aole impreuna cu faina si dupa aceia dai dovlecei prin amestecul de oua cu faina si ii pui la prajit.lasi dovlecei la prajit in functie de cum iti plac. mie imi place foarte mult si se serveste cu un mujdei de usturoi. sper ca te-am ajutat.
O reteta italiana:scobesti dovleceii de continut, iar umplutura se prepara din carne de tono de peste amestecata cu brinza data prin razatoare si cu citeva fire de verdeata, ca sa se lege se adauga un ou(la o cutie de ton se pune in raport de 1:1 brinza sau cascaval). Dovleceii se umplu si se dau prin faina de malai sau de griu, se pun pe tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pu aproximativ 45 min.Eu ii prepar f des. Pofta buna.
O reteta italiana:scobesti dovleceii de continut, iar umplutura se prepara din carne de tono de peste amestecata cu brinza data prin razatoare si cu citeva fire de verdeata, ca sa se lege se adauga un ou(la o cutie de ton se pune in raport de 1:1 brinza sau cascaval).Dovleceii se umplu si se dau prin faina de malai sau de griu, se pun pe tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pu aproximativ 45 min.Eu ii prepar f des. Pofta buna.
O reteta italiana:scobesti dovleceii de continut, iar umplutura se prepara din carne de tono de peste amestecata cu brinza data prin razatoare si cu citeva fire de verdeata, ca sa se lege se adauga un ou(la o cutie de ton se pune in raport de 1:1 brinza sau cascaval).Dovleceii se umplu si se dau prin faina de malai sau de griu, se pun pe tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pu aproximativ 45 min.Eu ii prepar f des. Pofta buna.
O reteta italiana:scobesti dovleceii de continut, iar umplutura se prepara din carne de tono de peste amestecata cu brinza data prin razatoare si cu citeva fire de verdeata, ca sa se lege se adauga un ou(la o cutie de ton se pune in raport de 1:1 brinza sau cascaval).Dovleceii se umplu si se dau prin faina de malai sau de griu, se pun pe tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pu aproximativ 45 min.Eu ii prepar f des. Pofta buna.