Ingrediente:
200 g sunca presata, feliata f. subtire, 250 g branza de vaca, 500 g spanac, 2 oua, 1 legatura marar verde, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei, nu am avut verde), 2 linguri faina, piper macinat, putina sare.
Mod de preparare: Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intr-un castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, faina, piperul, sare. Amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi intindem compozitia intro tava(cu dimansiuni de 23 cm x 34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt, se introduce la cuptorul preincalzit timp de 15 -20 minute.
In timp ce se coace foaia de rulada, pregatim umplutura: se amesteca branza cu galbenusul crud, sare, piper. Taiem sunca feliata in fasii subtiri.
Se scoate foaia de rulada din cuptor pe o hartie de copt, se ruleaza cu grija si se lasa sa se racoreasca. Desfacem foia de rulada, o ungem cu branza, asezam fasiile de sunca peste branza si rulam foaia din nou, se impacheteaza in hartie de copt si se da la rece. Se taie felii de grosimea unui deget, se serveste alaturi de alte aperitive. Eu am decorat cu felii de lamaie si trandafir din salam uscat, a iesit ce se vede.
uite aici mai multe retete
http://www.petitchef.ro/retete/rulada/rulada_spanac
Sunt diferite retete pentru rulada cu spanac dar eu am sa-ti dau reteta pe care o face mama:X
Ingrediente:
-300gr spanac
-300gr de branza de vaci sau crema de branza
-2 cubulete de margarina
-3 oua
-1 pliculet de praf de copt
-4 linguri de faina
-1 ardei gras rosu
cantitatea mai mult depinde de cat de mult vrei sa faci.
se prepara foarte usor separi galbenusul de albus pe care il bati spuma cu un varf de cutit de sare apoi adaugi spanacul care trebuie sa fie fiert dar daca il cumperi de la magazine congelat e perfect apoi adaugi galbenusurile se amesteca si faina cu praful de copt si pui intr-o tava la cuptor aprox 30 min nu trebuie sa fie rumenita... dupa ce o scoti o rulezi intr-o foaie de copt si o lesi sa se raceasca asa intre timp facio crema cu margarina crema de branza si ardeii taiati marunt. apoi ungi foaia o rulezi iar in hartie si o lasi sa se raceasca.este foarte buna. sper sa iti iasa:X
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.caietulcuretete.com/2010/03/rulada-de-spanac.html
http://www.retetecalamama.ro/......caval.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/rulada-de-spanac-cu-branza/
http://www.acasatv.ro/......panac.html
http://www.bucataras.ro/retete/rulada-de-spanac-cu-somon-21407.html
http://www.bucataras.ro/retete/rulada-de-spanac-cu-branza-32073.html
http://www.petitchef.ro/retete/rulada/rulada_spanac
http://www.bucataras.ro/retete/rulada-cu-spanac-si-sunca-10157.html
http://www.reteteculinare.ro/......usan-3284/
http://www.culinar.ro/......si-brinza/
Toate cele bune.
Ingrediente:
-300gr spanac
-300gr de branza de vaci sau crema de branza
-2 cubulete de margarina
-3 oua
-1 pliculet de praf de copt
-4 linguri de faina
-1 ardei gras rosu
Buna!
Vezi aici, http://www.bucataras.ro/......24309.html
Te pup si pofta buna iti doresc!
Buna!
Ingrediente:
Blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-cinci linguri de faina,
-o lingurita praf de copt,
-3 linguri pline spanac maruntit,
Crema de branza
-cca 300 g branza vaci,
-5o g unt la temp camerei,
-un ardei rosu,
-2 linguri smantana,
-piper macinat,
Preparare:
Pentru a obtine blatul acestei rulade se separa ouale si se bat spuma albusurile cu praful de sare.
Spanacul se opareste si se stoarce bine, se toaca foarte marunt dupa ce s-a racit. Se poate folosi si cel congelat cu precizarea ca se decongeleaza complet si se stoarce sa iasa tot lichidul.
Se incorporeaza spanacul stors in spuma de albusuri adaugandu-se si galbenusurile.
Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza amestecand usor, prin rasturnare cu un tel.
In tava de aragaz tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie de 1/2 cm cat mai uniforma si se da la cuptorul preancalzit cca 15 min.
Dupa ce s-a copt se scoate si se procedeaza mai departe ca la rulada cu ciocolata.
Pentru crema de branza se paseaza bine branza si se freaca cu smantana untul moale, se adauga ardeiul tocat foarte marunt (care poate fi si iute dupa preferinta) si piper negru macinat.
Se umple rulada de spanac cu aceasta crema si se da la rece cateva ore pana in momentul servirii. Untul va lega foarte bine crema si dupa cum vedeti rulada se va taia foarte frumos.
Rulada de spanac este un aperitiv desavarsit, o combinatie perfecta cu crema de branza, de mare efect pentru mese festive dar si pentru clipe de rasfat in familie…
Sper ca te-am ajutat!