E simplu:pui o cratita pe flacara aragazului si imediat pui cateva linguri de zahar tos(depinde ce cantitate de zahar vei folosi la preparatul ce doresti sa il faci).Cu o lingura de lemn amesteci continuu zaharul sa nu se arda si sa se topeasca prin caramelizare.Asta e tot.VEI pune apa daca vrei sa faci sirop de zahar ars sau il vei uniformiza pe vas prin rotirea cratitei daca vrei sa faci o crema de zahar ars...
.Zahar ars cu capsuni! Ingrediente: 300 grame capsuni, 8 oua, 400 grame zahar, 300 mililitri lapte, un baton de vanilie.
Preparare:
Bate foarte bine ouale intregi cu 300 de grame de zahar, pana cand zaharul este perfect topit. Adauga semintele de la un baton de vanilie. Adauga laptele si amesteca bine;
Topeste zaharul ramas si tapeteaza, prin rasucire, o cratita care merge la cuptor. Pune in cratita compozitia, da-o la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incins bine, pentru 20 minute. Cand incepe sa se coaguleze, presara deasupra capsunile taiate. Usor, cu o furculita, amesteca incet, fara sa atingi peretii sau fundul cratitei. Niveleaza si coace mai departe, pentru inca 20-30 de minute;
Cand este gata, dupa ce se raceste, se poate rasturna. Serveste crema, dupa ce s-a racit bine (4 ore la frigider), cu frisca.
AlexiaIoana întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: