Buna seara
am ales sa iti dau o super prajitura
**** intai iti zic ca nu e ieftina
Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 200 g zahăr
- 100 g nucă macinată
- 2 linguri cu vârf de făină
- o jumătate de pliculeț de praf de copt
ingrediente Strat intermediar:
- 200 g ciocolata alba (eu am folosit Primola albă, dar data viitoare poate încerc cu ciocolată albă menaj)
Ingrediente pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 10 linguri rase de zahar
- 250 g unt
- 200 g nucă
ingrediente pentru glazura:
- 100 g ciocolata alba
- nucă tăiată bucățele pentru ornat
FACEM BLAT-UL
În primul rând dăm drumul cuptorului pentru a fi gata încălzit când compoziția va fi gata și apoi batem albușurile spumă împreună cu zahărul:
după care oprim mixerul și continuăm cu o spatulă sau cu telul atunci când adăugăm, în ploaie, nuca macinata, făina si praful de copt, pe care le încorporăm cu grijă:
Când e gata de pus în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, trebuie să arate așa:
Băgăm tava la cuptorul gata încălzit la 175 grade, pentru 20-25 de minute.
Cât timp tava e la cuptor, luăm cele 200g de ciocolată albă și le mărunțim. Nu o băgați la robot că aveți șanse să se topească, așa că răzătoarea mare sau un prosop curat și un ciocan de șnițele sunt soluțiile cele mai la îndemână.
După ce scoatem blatul din cuptor, îl răsturnăm cu grijă pe o tavă și după ce îndepărtăm hârtia, presărăm imediat ciocolata mărunțită.
Imediat ce răsturnăm tava cu blatul, punem in ea nuca pentru crema și o băgăm 5 minute, nu mai mult, la cuptor. O scoatem și o tocăm cu cuțitul ca să fie pregătită pentru cremă.
Gata, acum ne putem ocupa de cremă. Luăm gălbenușurile rămase și le frecăm cu 5 din cele 10 linguri de zahăr:
Celelalte 5 linguri de zahăr se pun într-o cratiță și se topesc pe foc. Când zahărul capătă culoarea care vă place cel mai mult, adăugați untul și amestecați continuu pentru a nu avea surprize. Când untul se topește de tot adăugăm și gălbenușurile bătute cu zahar și amestecăm într-una până totul capătă o culoare gălbui-caramel:
punem și nuca prăjită și tocată în compoziție (nu uitați să opriți nucă și pentru ornat prăjiturile) și amestecăm până compozitia se îngroașă (nu mult, cca 2 minute):
O luăm după foc și după un moment de respiro o turnăm peste stratul de ciocolată albă de pe prăjitură:
Dăm tava la rece pentru cel puțin două ore și ne relaxăm. Citim ceva sau spălăm vasele important e ca timpul să nu-l pierdem degeaba. Eu, deșteaptă cum mă știți, am făcut prăjitura seara și-am lăsat-o să se întărească până dimineața.
Să zicem că timpul a trecut și caramelul nostru delicios s-a întărit. Ne pregătim acum să tăiem prăjitura și pentru asta încălzim un cuțit pentru a ne fi ușor:
Punem să facem și glazura
Poftă bună!
p.s. se numeste Snickers cu ciocoata alba
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.bucataras.ro/......toase.html
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html
Sărbători fericite!
Se face un blat pe care se pun mere rase indulcite si aromate acoperite cu un gratar din aluat
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Ușor
Convertor uinitați de măsură
Ingrediente:
Blat:
3 cani faina,
1 cana zahar,
1 cana margarina (se poate pune untura, dar atunci jumatate de cana si iese mai faramicioasa) 2 oua,
2 linguri smantana in care dizolvam un praf de cop si zeama de la o lamaie,
coaja de lamaie rasat;
Umplutura:
1 kg mere rase,
200 zahar,
2 linguri scortisoara si un plic zahar vanilat,
6 linguri gris;
Pentru uns deasupra:
un ou batut cu furculita
Preparare:
Etapa 1: Pentru blat se framanta cu mana toate ingredientele si se lasa la rece 1/2 ora la rece;
Etapa 2: Se rad merele curatate doar de seminte si codita dar se lasa coaja, se pune zaharul, scortisoara si vanilia.
Daca merele sunt zemoase tare se stoarce sucul.
Etapa 3: Se pune deoparte 1/4 din aluat iar restul se intinde intr-o tava, se presara 4 linguri de gris, pentru a absorbi din sucul de mere.
Etapa 4: Se intind merele uniform, se mai presara 2 linguri de gris.
Etapa 5: Din aluatul ramas se intind cu mana suluri care se pun sub forma de gratar, se ung cu ou si se presara cu zahar tos.
Etapa 6: Se coace cca 40 /- 45 de minute, pana se rumeneste.
Etapa7 : se scoate și se mănâncă
Buna,
fa un tort diplomat cu fructe, este simplu de facut, este foarte gustos, racoros si nu este prea dulce
http://preparatedevis.blogspot.com/......at-cu.html
_Prajitura cu visine
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/prajitura-cu-visine.html
_Prajitura Negresa
http://preparatedevis.blogspot.com/......achet.html
_Cornulete crocante cu nuca
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/11/cornulete-crocante-cu-nuca.html
_Prajitura Raioasa
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/09/raioasa.html
_Prajitura Negresa cu fulgi de migdale
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/08/negresa-cu-fulgi-de-migdale.html
Http://www.petitchef.ro/retete/desert
intra aici ai tot ce iti doresti este super
Adina
300g nuca taiata se aseaza pe tava unsa si tapetata peste nuca se face un blat din 7 albuse, 200 zahar 4 linguri de nuca macinata si 4 linguri faina. Dupa ca s - a copt se rastoarna cu nuca in sus.
Ccrema: 7 galbenuse se bat cu 20 linguri zahar, 2 vanili, 7 linguri lapte se fierb pe aburi pina se ingroasa. dupa racire se amesteca cu 500gr. frisca. Pe blatul cu nuca se pune 400 gr, finetii 1/2 crema apoi se pune piscoturi de sampanie inmuiate in cafea si jumatatea cealalta de crema. Se rade ciocolata. Pofta buna.