Deliciu cu cirese
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
un pliculet de zahar vanilat
o esenta de vanilie
un plic de praf de copt
cca 600 g cirese fara samburi
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteci bine galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat.
Torni treptat compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Amesteci faina cu praful de copt si o adaugi in compozitie, in ploaie, amestecand in continuare usor. Ungi tava cu putin unt sau cu margarina, o tapetezi cu putina faina si pui compozitia in tava.
Ciresele le distribui uniform pe toata suprafata tavii. Dai tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu. Scoti tava in cca 30 de minute, cand prajitura capata o culoare aramie.
Apoi o lasi la racit si presari prajitura cu zahar farin sau poti orna cu gelatina rosie, pregatita dupa instructiunile de pe plic.
Prajitura Snickers9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind, apoi 300 gr nuca macinata, 5 linguri faina si un praf de copt. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei.
CREMA
7 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 300 gr margarina. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc, apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. Se intinde peste ciocolata alba.
Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei.
ARANJARE Prajitura Snickers:
Blatul de albusuri cu nuca, ciocolata alba, crema si deasupra ciocolata neagra. Se taie a doua zi dupa ce s-a racit.
sunt superbune amandoua
Http://www.edithskitchen.ro/2009/01/prajitura-fanta.html Garantez pentru ea:P
Alexander_Covuliuc_1997 întreabă: