Hey!
Blatul se face din :
6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, un praf de copt, o esenta de rom, 4 linguri de cacao.
Separi albusurile de galbenusuri le pui in castroane diferite, albusurile se bat spuma si daca ai o lingurita de zeama de lamaie poti pune peste albusuri, cand spuna s-a intarit adaugi treptat zaharul si bati pana se face ca o bezea. Galbenusurile se amesteca separat cu o lingura de ulei apoi se adauga peste albusuri si se amesteca. Praful de copt il pui intr-o cana si cu 20 ml de lapte cald il stingi si il adaugi in vasul in care ai adaugat albusurile si galbenusurile ( preparate ) apoi adaugi faina si cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Aluatul obtinut il golesti intr-o forma rotunda ( de preferat ) unsa cu ulei si apoi foaie de pergament ( sa nu se lipeasca ) si o bagi la cuptor ( pentru a se intari ). O lasi 10 minute la foc mare ( sa se ridice blatul ) apoi la foc mediu lasi 45 minute cam asa pana se coace. ( in cam 45 minute ar trebui sa fie gata ).
Pentru crema poti cumpara din comert : crema de cacao cu ciocolata de la Doctor Oeker este foarte buna o prepari cu lapte rece.
Pentru sirop : pui sa fiarba 400 ml de apa cu 150 g de zahar cca 10 minute si o esenta de rom si lasi sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit si siropul si blatul imparti blatul in 3 parti egale, insiropezi pe rand fiecare parte pui crema si apoi decorul pe care il vrei tu il faci cu frisca. Si deasupra poti rade ciocolata peste frisca. ( frisca o poti cumpara din comert Hu LaLa ) la cutie de 0, 5 l cred ca iti ajunge sa-l ornezi.
Succes! Sper ca te-am ajutat, sper sa-ti iasa tortul. Pofta buna!
Bună!
Vezi reţeta la linkul :
* Blatul - http://www.dulciurifeldefel.ro/blat-de-tort-cu-cacao/
* Crema - http://www.bucataras.ro/......24589.html
Toate cele bune.
Cel mai simplu pentru tine, ca baiat, este sa cumperi blat gata facut si crema Finetti. Pentru frisca recomad Hulala din aceea la cutie, in nici un caz la tub. Succes!
DubFire întreabă: