| ShanixRRS a întrebat:

Imi spuneti si mie feluri de mancare care nu se gatestc la cuptor si dureaza maxim 2 ore!

Răspuns Câştigător
| Zartbitter a răspuns:

Pastele sunt cele mai rapide. Într-o oală fierbi apa pentru paste, într-o alta gătești ce sos preferi (și sunt sute de combinații posibile, inclusiv deserturi). În 30 de minute ești gata.

Apoi, procură-ți un wok (o tigaie asiatică) și învârte legume în sosuri de soia sau pe curat (eventual cu bucățele de pui sau altă carne) în ea ori de câte ori te saturi de paste :-)

Dimineața poți pregăti omlete cu tot felul de legume și brânzeturi.

Supele și ciorbele sunt o variantă foarte bună, te încadrezi în cele 2 ore, rămâi cu mai multe porții, sunt foarte ieftine (maxim 20 de lei) și ai și hidratarea asigurată :-)

Orezul fierbe în cca 20-30 de minute (depinde de sortiment) și merge cu orice îți trece prin cap (de exemplu, cu un borcan de zacuscă de la mama).

Investește câte puțin în condimente care rezistă mult timp. Sare, piper, verdețuri uscate, usturoi granulat, sos de soia, cumin, coriandru.

Pune-ți murături acum cât sunt legumele proaspete și ieftine (le speli bine, le înghesui într-un borcan, adaugi 1-2 căței de usturoi, o frunză de dafin, apoi fierbi apă cu sare - 2-3 linguri la litru -, și torni apa fierbinte până se umple borcanul). În 2-3 săptămâni sunt numai bune (castraveți, conopidă, gogonele, morcovi, pepeni sau merge).

Încearcă salatele cu fasole sau porumb (la conservă), sau cu varză roșie, la care adaugi un dressing făcut de tine (smâtnână sau iaurt cu puțină sare și 2-3 lingurițe de muștar). Sunt consistente, sănătoase, destul de ieftine și nu-ți ia mai mult de 30 de minute :-)

2 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna diminiata! in afara de pizza, musaca, si tipurile de fripturi impanate, aproape toata gama de mancare o poti pregati pe plita electrica, soba, aragaz...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarmale, supe de carne sau din zarzavaturi, ciorbe, pireu, carne gratar sau pane, sote de ciuperci, de fasole verde, de mazare; spanac, salata de cartofi (cartofi roz fierti, decojiti si taiati rondele, oua fierte tari, decojite si taiate rondele, masline negre light, taiate, ulei de masline si condimente dupa gust).