Cheesecake fara coacere: Ingrediente pentru blat:
- 250 gr de biscuiti
- 150 gr unt topit
- 1 lingurita cacao
- 1 lingurita scortisoara. Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie sau ii pisam cu sucitorul, apoi ii amestecam cu restul ingredientelor. Apasam blatul astfel obtinut pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Ingrediente pentru crema:
- 500 gr frisca nebatuta
- un plic de budinca de frisca sau vanilie
- 500 gr branza de vaci
- 100 gr de zahar tos
- 125 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- 1 pliculet gelatina
Mixam intai branza, laptele, zaharul si vanilie pana avem o crema omogena. Adaugam in ea si praful de budinca, amestecam bine de tot. Preparam gelatina: o punem la inmuiat in 2-3 linguri cu apa, cand se umfla o topim la foc mic, fara a o lasa sa fiarba. Separat, batem frisca si o incorporam in amestecul de branza, folosind o spatula. Turnam gelatina topita peste crema de branza, omogenizam si turnam crema peste blatul din biscuiti.
Cheesecakeul se tine la frigider 3-4 ore.
Puteti decora tortul cu orice doriti, eu am ales migdale tocate si rumenite putin, cat sa isi elibereze aroma deosebita.
Pont: pentru ca tortul se poate crapa atunci cand desfaceti peretii tavii, foarte rece fiind, folositi un uscator de par pentru a incalzi cateva secunde marginile formei. Se va desprinde usor si torul va ramane intact.
Pai... avem [din cartea de bucate a mamei ] incearca o pizza rapida: i-a o felie de paine pune ketkup, cascaval, rosii, salam[si mai multe dupa gust] si baga la microunde sau la un cuptor normal la timp regulat cam 10 min.[pana cand se rumeneste un pic]. Si apoi... pofta mare!
Sarlota cu vanilie si fructe. Cumpara crema de vanilie la rece. Este foarte simpla.
Ingrediente:
-Crema de vanilie la rece
-Fructe (de preferinta moi: banane, capsuni, pere etc.)
-Piscoturi
-Frisca (mai usor la tub)
-Lapte (Scrie pe crema)
-Esenta de vanilie (daca vrei)
-Zeama de compot de visine
Si o sa-ti trebuiasca o forma de tort cu pereti detasabili
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine crema, iar dupa ce se omogenizeaza bine se adauga fructele taiate cubulete mici. Se pune pe o farfurie forma de tort, iar pe margini se pun piscoturile imuiati in zeama de compot. In interiorul formei se va pune crema cu fructele si se va lasa un spert de ora la frigiser pana de va intari. Dupa ce o scoti de la frigider se va scoate forma si pe deasupra cremei se va orna cu frisca.
Pofta buna!
DaciaRomania întreabă: