Buna!
Din ce stiu eu este un proces care dureaza destul de mult.
Intai trebuie sa cureti fructele si sa le tai, apoi sa le pui in apa sa fiarba pana se inmoaie nitel.
Cand au fiet se scurg de apa respectiva si se lasa in apa rece timp de 2 ore.
Daca feliile de fructe sunt mici atunci se preseaza cu mana cate 2-3 ca sa se scurga de apa si se aseaza intr-un vas. Peste ele se toarna un sirop facut dintr-un kg de zahar si 1, 5 l apa dat in clocot si se lasa pana a dora zi.
Siropul respectiv se scurge intr-un alt vas, se mai adauga 200 gr zahar si se da inca o data in clocot. Apo se toarna din nou peste fructe.
Acesta procedeu se repeda de 4-5 ori timp de cateva zile.
In a 5 zi siropul ramas se amesteca, cu inca 200 gr zahar si se pune pe foc la fiert pana se leaga ca la dulceturi. Se poate adauga in el un praf de sare de lamaie sau 1 lingura de zeama de lamaie.
Se pune siropul peste fructele confiate intr-un borcan si se leaga, cat e cald, ermetic.
Fructele trebuie sa aiba un aspect sticlos.
Te pup!
Bună!
Vezi diverse metode la linkul :
http://www.kissthecook.ro/2011/05/mandarine-confiate/
http://www.blogculinar.ro/coaja-citrice-confiata.html
http://www.lumearetetelor.ro/retete/desert/fructe_confiate
http://www.delicioasa.com/......rapefruit/
TEORETIC, după această reţetă se pot confia aproape orice fructe/flori.
Toate cele bune.
Gasesti aici pentru fructe/legume. Banuiesc ca pentru flori e cam la fel :P http://www.cevabun.ro/cum-uscam-fructele-si-legumele/
anonim_4396 întreabă:
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: