| MusicIsMyMedicinexo a întrebat:

In ce masura este diferita faina de porumb de malai? In retetele in care se foloseste faina de porumb... se poate folosi malaiul ca inlocuitor?

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Făina de porumb = făină de mălai!

Poate fi simplă sau grisată.


Toate cele bune.

| pietrean a răspuns:

Faina de porumb,este acelasi lucru cu malaiul. Porumbul poate fi macinat mai tare si iese ca o faina sau mai putin si seamana mai mult cu taratea. Exista si malai grisat,care fierbe mai usor.
In cazul in care folosesti intr-o prajitura,faina de porumb(malai),trebuie sa fii atent la cantitate,deoarece un malai suge mai multa apa, iar altul este mai fainos, mai cleios si nu-i trebuie prea mult lichid. Reteta trebuie facuta de mai multe ori, pe incercate, ca sa vezi care are consistenta dorita! Dar nu folosi malai grisat, daca nu este specificat in reteta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu difera cu nimic, faina de porumb e malai. E doar un fel de a spune faina de porumb.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite ca sa vezi o diferenta, malaiul e mai..mare pe cand faina de malai e macinat mai mic, e ca un praf.Malai grisat sau cam asa ceva.

| Druica20adi a răspuns:

In masura in care porunbul e diferit de malai, si ele cam sunt diferite.