anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ce trebuie tinuta painea de casa ca sa nu se intareasca si invecheasca repede?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Painea preparata cu ajutorul unor afanatori se pastreaza proaspata mai mult timp decat foarte multe sortimente de paine "clasica", preparata pe baza de drojdie.

Foarte multi brutari recomanda ca o bucata de paine sau o paine proaspat coapta sa nu fie pastrata in pungi din plastic. Aceasta deoarece plasticul nu permite painii sa "respire", ceea ce face ca umiditatea sa se mentina in interiorul pungii, painea sa se inmoaie si, treptat, sa mucegaiasca.

In cazul in care painea este pastrata la frigider in punga din plastic, ambalajul de dimensiuni mai mari decat produsul poate stimula aparitia mucegaiului.

Desi este adevarat ca painea produsa comercial se vinde, in general, in pungi din plastic, painea de acest tip este feliata. Astfel, daca nu s-ar vinde in pungi din plastic, feliile de paine s-ar usca foarte repede. Multe dintre aceste sortimente de paine contin conservanti chimici, care garanteaza o durata mai mare de pastrare si, implicit, de vindere la raft.

Astfel, factorul "punga din plastic" - daca influenta sa este pozitiva sau negativa in ceea ce priveste conditiile optime de pastrare a painii - nu este relevant in acest caz.

Daca preferi painea de casa, de regula painea proaspat coapta se pastreaza cu partea taiata in jos, fara nici un fel de ambalaj. Painea care a fost preparata cu afanatori sau cu o cantitate foarte mica de drojdie se va pastra proaspata timp de mai multe zile daca este depozitata de aceeasi maniera.

Pungile din hartie sunt foarte bune pentru ambalarea painii, deoarece permit o mai buna circulatie a aerului in jurul produsului de brutarie.

O punga din panza reprezinta o alta varianta optima care poate fi utilizata cu incredere si succes pentru pastrarea painii. Pot fi folosite in acest scop si un servet de dimensiuni mai mari sau o bucata de panza. Panza pastreaza painea proaspata si, in acelasi timp, ii permite sa "respire".

Atentie! Feliile de paine se vor usca rapid daca vor fi ambalate in hartie sau panza.

5 răspunsuri:
| sabilopod a răspuns:

Ai putea sa o tii intr-un saculet textil. nu la umezeala.

| Anya_1437 a răspuns:

Intr-o sacosa si o legi si cand ai nevoie sa mananci desfaci punga si dupa ce ai terminat o pui la loc si legi

| claudiea79 a răspuns:

Piinea care o faci tu in casa se face cu apa o lingurita de sare si 2 cuburi de drojdie si 2 kg de faina iti ies 4 piini. secretul este sa pui ulei de floarea soarelui cind o framinti pui 3 sau 4 linguri.o lasi sa creasca in tava la caldura.cind o scoti din cuptor o uzi cu putina apa rece si o pui inre-un servet curat.se stropeste cu apa ca sa se inmoaie coaja piinii.se pastreaza in servet altfel se usuca.se framinta cu ulei ca sa iasa pufoasa si moale...se framinta cu ulei pina se ia coca de pe miini.sa nu o lasi mult la cuptor sa iasa alba si frumoasa

| AndreiC a răspuns:

Daca nu ai o cutie de lemn poti utiliza un prosop din fibre naturale ( de preferat in sau bumbac). Sa ai grija ca prosoapele din materialele sintetice nu permit painii sa respire si astfel se pot dezvolta diferite bacterii.

| Dmail a răspuns:

Recomandarea mea este un saculet din bumbac special pentru paine.
Il gasiti pe situl Dmail.ro Este practic si igienic, datorita sistemului ''inchide si deschide''. Lavabil in masina de spalat.
http://www.dmail.ro/......spata.html