| XD_Robi_1999 a întrebat:

In curand vine ziua mamei ( 10 august ). Asa ca m-am gandit sa ii fac o surpriza, un tort. Am cumparat blat, lumanari, frisca, insa nu stiu cum se face crema de cacao.
Deci intrebarea mea ar fi : Cum se face o crema de cacao? Se poate face cu praf de cacao?

5 răspunsuri:
| Joker11 a răspuns:

Daca vrei sa iasa o crema buna de cacao cumpara pliculete de la magazin. Sunt cel mai usor de facut. P.S. Ca sa fie ceva special pune in crema pregatita niste esente.

| deliqventa13 a răspuns:

Da,cu praf si frisca iese bun

| MoshEne a răspuns:

Ciao!
Fa asa:
- pune intr-o oala 6 linguri de zahar (cam 150 gr.) impreuna cu 2 linguri de cacao si 2 de faina si amesteca totul bine
- separat iti trebuie 250 ml. de lapte pe care il adaugi cate putin, amestecand astfel incat sa nu se formeze cocoloase
-dupa ce ai adaugat tot laptele, pune oala pe foc mediu si amesteca sa se dizolve ingredientele
- cand vezi ca s-a incalzit, da focul mic si amesteca in continuare, fara sa te opresti, pana cand incepe sa se ingroase (este important sa nu inceapa sa fiarba)
- cand e gata, da-o de pe foc si las-o sa se raceasca amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze o crusta la suprafata
Este usor de facut, mai buna si mai sanatoasa decat prostiile alea instant

| CrEaTzA12345 a răspuns:

Sper ca nu te gandesti sa amesteci cacao cu apa sau lapte. laughing) Daca vrei sa iasa o crema buna de cacao cumpara pliculete de la magazin. Sunt cel mai usor de facut. P.S. Ca sa fie ceva special pune in crema pregatita niste esente.