| RoxAnana a întrebat:

In seara asta am facut clatite.sau ma rog am incercat.si am folosit acelasi gramaj si aceleasi ingrediente dar am pus laptele putin cam fierbinte. si cand am pus in tigaie (de teflon bineinteles) si pur si simplu s-a lipit si nu am putut sa o intorc si era moale asa si pe partea cealalta era arsasad si care e cauza?crying

Răspuns Câştigător
| CARMENCITA a răspuns:

Poate ai pus prea mult lapte daca era moale sau prea putine oua, desi zici ca ai pus aceleasi cantitati.Laptele se pune la temperatura camerei nu fierbinte sau cald.Ca sa nu se lipeasca clatitele nu se pune zahar in compozitie nici macar vanilat, dar se pune putin ulei in compozitie si nu se mai lipesc, cam o lingurita sau jumatate, depinde de cantitate.Eu uneori pun jumatate lapte si jumatate apa minerala si sunt mai pufoase clatitele.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i problema ca ai pus laptele fierbinte, uite cum sa faci corect:

pui ulei (ceva mai mult) in tigaie, il lasi sa se incinga, dupa aia iei tigaia si torni uleiul intr-o cana (ai grija sa nu te frigi), astfel incat pe tigaie sa ramana FOARTE PUTIN ulei, practic sa nu mai curga uleiul din ea, sa fie doar unsa cu ulei, si dupa aia torni compozitia, si n-o sa se lipeasca, iar uleiul din cana il torni in tigaie dupa ce faci prima clatita, dupa aia il torni iar in cana (cat sa "ungi" tigaia cu ulei dupa fiecare clatita) sper ca ai inteles, daca nu, imi poti da un mesaj si detaliez mai mult, succes!

| qasdfghjklp a răspuns:

Trebuia sa pui si o lingura de uleiwinking

| RoxAnana explică:

Am pus ulei si in compozitie si in tigaie

| rbby a răspuns:

Pai mai bine faci gogosi

Întrebări similare