Pentru inghetata de vanilie ai nevoie de: patru galbenusuri, 250 ml lapte,
250 gr frisca, 150 gr zahar, vanilie. Modul de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se toarna putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecand bine. Dupa ce ai turnat tot laptele si compozitia s-a racit, adauga frisca batuta. Compozitia o pui in forma dorita si o bagi la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire o poti orna cu frisca.
Ingrediente:
- patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie
Modul de preparare:
Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.
te rog flumos! fundita pentru sufletselul meu!
2 oua
200 ml frisca
200 g zahar
1/2 sticluta esenta de vanilie
Inghetata de vanilie ingrediente reteta
Spargem cele doua oua si separam albusurile de galbenusuri. Punem peste galbenusuri jumatate din cantitatea de zahar (adica 100 g) si apoi le frecam cu ajutorul unei linguri. Punem apoi pasta de galbenusuri si zahar la fiert cateva minute la bain-marie, pana ce se ingroasa putin (amestecand din cand in cand). Pentru a economisi timp, la inghetata cu vanilie putem folosi galbenusurile cu zahar si ca atare, nu este neaparat necesar sa le tinem la bain-marie. Batem spuma albusurile cu restul de zahar (100 g) si un praf de sare. La final, spuma de albusuri nu trebuie sa cada din castron, daca il intoarcem. Batem frisca lichida si apoi adaugam galbenusurile (doar dupa ce s-au racit), albusurile batute spuma si esenta de vanilie. Eu am pus aproximativ o jumatate de sticluta cu esenta de vanilie, dar cel mai bine este sa gustam compozitia de inghetata deoarece nu toate esentele au aceeasi concentratie. Amestecam cu grija pentru a nu se lasa, turnam compozitia de inghetata intr-un vas si o introducem in congelator. Pentru a evita formarea acelor de gheata, va trebui sa amestecam din cand in cand inghetata de vanilie. Este recomandat sa amestecam inghetata la un interval de doua ore.
Etichete Ingrediente
ardei biscuiti blat blat de pizza blat de tort branza bu
Ai nevoie de : - patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie iar modul de prepare este : trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca... sper sa-ti iasa
RoxanaAndreea2300 întreabă: