Trebuie sa fii atent la cateva lucruri:
1. Garnitura usii sa se inchida bine (la inchiderea usii sa se simte ca usa este "absorbita" spre inchidere)
2. Termostatul sa fie reglat la gradatiunea ceea mai mica (de obicei pe 1 )
3. Sa nu deschideti des usa frigiderului, fiindca umiditatea din aerul cald din exterior se condenseaza pe radiatorul de racire si formeaza repede strat de gheata
4. Sa nu puneti in frigider lichide, mai ales calde (ciorbe, supe, alte mancaruri care sunt umede) fara a fi inchise etans, fiindca si acestea evapora si fac gheata
5. Frigiderul se poate dezgheta cand stratul de zapada devine de un deget grosime. Daca gheata formata este mai groasa, racirea se face mai putin.
Daca frigiderul este folosit in regim normal, atunci dezghetarea se face la intervale de doua sau mai multe saptamani.
De asemenea, raportul de timp intre functionarea si oprirea motorului compresorului trebuie sa fie de 1:3 sau chiar mai mare.
Cam asta asteptam sa aud... Multumesc.
Punctul 3) si 5) nu prea le-am respectat, iar la cat e dat termostatul, e undeva pe la gradatia din mijloc, la prima gradatie mi se pare cam putin
Depinde si de modelul termostatului.
In interiorul frigiderului trebuie sa ai temperatura intre +1 si +5 grade Celsius.
Se poate masura cu un termometru cu o sonda introdusa in mijlocul partii de frigider.
Un frigider nou cu spatiu mare si un congelator nou, dar performant adica sa fie mai bun.
Sunt la camin si momentan doar cu frigiderul asta pot sa ma descurc.
Frigider vechi? Arctic? probabil model Fram fara garnitura la congelator? Atunci este clar garnitura usii.
Vezi butonul care regleaza temperatura dal mai incet
Daca tot e la fel atunci
Nu se declanseaza termostatul la temperatura stabilita de buton
anonim_4396 întreabă: