| Lena33 a întrebat:

Întrebare de plictiseală: Care este compoziţia clătitelor?

Răspuns Câştigător
| AngelOrDemon a răspuns:

Ingrediente:
-5 oua(puteti sa puneti cate oua doriti, in functie de cat de multe clatite vreti sa iasa)
-faina alba
-lapte
-apa minerala
-ulei de floarea soarelui
-unt
-un praf de sare
-coaja de portocala si zahar vanilat
-esenta de vanilie
Bateti ouale cu un praf de sare. Apoi adaugati un pahar mare de faina (cam 300 de gr). Amestecati cu o lingura pana se omgenizeaza compozitia. Puneti si 2 linguri de ulei. Adaugati esenta, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala.Compozitia trebuie sa fie vartoasa, omogena si lucioasa.Adaugati un pahar de lapte rece si amestecati pana se omogenizeaza iar compozitia.In final, puneti apa minerala foarte acidulata, amestecand mereu pana obtineti consistenta de smantana subtire. Puneti in tigaia de clatite un varf de lingurita de unt, topiti-l si scurgeti untul in compozitie. Turnati o jumatate de polonic de aluat in tigaia incinsa, miscati rapid tigaia in aer, astfel incat sa se distribuie aluatul uniform pe toata suprafata, in strat foarte fin.Coacerea este foarte importanta: intai se mentine flacara mare, pana cand incepe sa se umfle si sa se desprinda de pe margini.
Apoi reduceti la mediu, desprindeti cu o spatula clatita de tigaie si o invartiti (in aer, daca aveti dexteritate, sau cu spatula).
Clatita este aproape coapta, asa ca pe a doua parte e bine sa o lasati maxim un minut (sa nu se usuce prea tare).
Apoi se scoate pe o farfurie intinsa si repetati procedura pana cand le terminati pe toate.
Clatitele vor fi foarte fine si aerate, atat calde, cat si reci.
Se pot rula sau impaturi in diverse forme, dupa preferinte.

6 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
pai fa si tu compozitia la vrajeala, ca doar e de plictisealawinking
O zi frumoasa sa aihappy

| єχcєєℓ a răspuns:

99% apă, făină, sudoare
1% talent

winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
CLATITE
100-120 g. faina, 2 oua, batute usor, 300 ml. lapte obisnuit, 25 g. unt, topit, ulei pentru prajit.
Pui faina intr-un castron. Faci o gaura in centru, adaugi ouale si jumatate din lapte si bati bine cu telul sau mixerul astfel incat sa obti o compozitie fara cocoloase.
Adaugi treptat laptele ramas, untul si putina sare.
Bati pana obti o compozitie semi-lichida. Lasi sa stea minim 1 ora la rece.
Prajesti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros.
Intorci dupa 40-60 secunde, apoi mai lasa-le inca 30-40 secunde.
Asezi foile pe o farfurie si acopera-le cu hartie pergament sau cu un capac.
Te pup!

| Zatharra a răspuns:

Vrei să spui că săracul de google nu te-a putut ajuta...probabil tot de plictiseală.

| baterie777 a răspuns:

Faina, un praf de sare, oua, lapte/apa minerala, un pic de zahar, ulei pentru tigaie

| JeleUUU a răspuns:

1. Deschide www.google.ro
2. Cauta ce ai nevoie
3. Pune in practica :P