| BeingSelfless a întrebat:

Întrebare din curiozitate.
Când prăjesc cârnați din aceia mari, cât un deget sau 2 de gros, și îi înțep cu furculița, iese mult lichid din interior.
Este mai bine să-i înțep să iasă tot acel suc/lichid sau să-i las așa neatinși?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca-ti plac uscati, inteapa-i! Daca iti plac mai moi poti sa pui si un pic de apa sa fiarba la inceput. Apa se va evapora si va ramane doar untura. Atentie! Sunt mai buni prajiti in untura. Sotia mea asa face. La noi, in Transilvania, se gasesc in magazine cutii cu untura. Nu stiu de unde esti! Eu mai fac o chestie. Iau 2 Kg de slanina de porc si un Kg de carne in lucru (imi plac jumarile slabe) Le tai in bucatele de circa 4-5 cm si le topesc pe toate pana cand slanina se inroseste. Le separ si obtin untura si jumari mai ieftine ca in magazin.

1 răspuns:
| vatadezahar24 a răspuns:

E mai bine să nu îi înțepi cu furculița în timp ce îi prăjești, asa păstrezi acel suc și gust. Dacă îți plac uscați, poți să îi înțepi.