Proteza se poate face si se poate folosi chiar daca nu mai are nici un dinte. La nevoie poate folosi si crema speciala care ajuta la fixarea protezei in timpul zilei, la mancare (de exemplu "Corega").
In ceea ce priveste carnea de porc: trebuie astfel preparata incat sa nu se intareasca.
Pentru a deveni moale, un snitel se prepara cu muschii taiati de-a curmezisul, adica perpendicular. Carnea sa fie din ceafa (nu din pulpa! ), care nu este atat de "musculoasa". Se taie in felii de cca. 1-1.5cm si se bate bine cu ciocanul. Se poate lasa in lapte cateva ore, in frigider, dupa care se condimenteaza pe ambele parti si se mai lasa 1-2 ore la rece.
Inainte de prajire, punem carnea in oua batut, dupa care in faina. Nu folosim pesmet, fiintca va deveni tare!
Prajirea o facem in tigaie, in putina (1-2 linguri) untura de porc (nu in ulei, fiindca se usca si devine tare), la foc mediu, pana ce snitelul devine galben inchis-maroniu deschis si moale la proba furculitei.
Snitelul astfel preparat este cel mai moale cand este cald, dar e bun si daca se raceste la temperatura camerei. Daca nu se consuma tot, se pastreaza in frigider, dupa care se poate incalzi din nou (in tigaia in care a fost prajit sau in cuptor cu microunde).
Pofta buna!
Salut!
Bula are o varianta de mancare...insa omul nu mananca snitel in fiecare zi si nici nu poate face asta. Si nu uita, ca oricat o lovesti cu ciocanelul de snitele, nu iese mereu atat de moale pe cat ai avea nevoie.
Eu iti spun altceva, un lucru care nu e testat pe o un adult fara dinti, ci pe un copil la varsta cand i se schimba dintii.
Eu am luat o oala numita crockpot, un slow cooker, nu neaparat de la firma asta, dar sa fie un slow cooker. Am facut multe tipuri de carne si crede-ma ca ti se topeste in gura. De la carnea de rata, carnea de miel, ied, porc, pui toate sunt atat de fragede incat nu e nevoie sa le tai. Se desprind de pe oase foarte usor.
Am facut multe tipuri de mancaruri acolo si cred ca e o solutie foarte buna pentru ce aveti voi nevoie. Plus ca nu stai sa mirosi a snitel, mancarea e facuta lent, se face in sucul propriu si e mai natural gatita decat prajita in untura sau ulei.
Preturile pentru oala sunt diferite de la un brand la altul, eu am crockpot si iti spun sincer ca e cam ce aveam nevoie.
Succes!
M-am grabit cu funda aia, ca a inceput lumea sa se ia de proteza si nu voiam sa ajung intr-o discutie despre danturi si sanatate la o postare despre retete, desi a trebuit sa precizez de ce vreau carnea moale, si de ce "atat" de moale.
In fine, treaba cu snitelu' nu e chiar raspunsul pe care mi l-am dorit, ca nu pot sa-i fac aceeasi mancarein fiecare zi, dar e un fel de mancare in plus care pare sa poata fi consumata de persoane fara dantura.
Insa raspunsul tau cu slow cooker e exact ce aveam nevoie!
M-am documentat putin inainte sa revin cu raspunsul acesta, si pare solutia la problema pe care o aveam.
Iti multumesc!
Pai sa isi puna placa breh, ca aia se prinde de gingii. http://iemc.ro/servicii-dentare/protetica-dentara/proteza-dentara/
Daca era atat de simplu, o facea demult.
Ia 2 tipuri de medicamente ce subtiaza sangele, ca e om cu handicap, alte alea. Are niste dinti rupti pe care nu-i poate scoate decat cu internare la maxilo-faciale, si riscul e mare (isi poate pierde viata).
Stiu eu de ce am cerut reteta si nu altceva.
Ah, ok, am inteles, trebuia sa zici din start ca e cu buba... in cazul asta, te-ai gindit la niste shake-uri proteice/piure-uri? Din pacate oricit de moale ar fi, tot trebuie sa mestece un pic. Poti incerca o reteta-doua de pulled pork, totusi. https://www.lalena.ro/reteta/1646/Pulled-Pork/
E tare ca mai au si altii ideea cu shake-urile proteice pentru varstnici. Ii fac zilnic o portie de 30g de pure whey cu ciocolata, in lapte.
Asa l-am tinut in viata cand era intr-o stare critica de nu mai putea manca nimic din cauza unor complicatii, si a devenit parte din dieta lui shake-ul zilnic. Dar poate bea doar unul, ca nu ii place gustul nici proteinelor Gold Standard, care sunt calitate. Deci se scarbeste la a doua portie, dar 1 portie am reusit sa-l conving sa bea zilnic. Mersi si de reteta, insa pare o carne cu fibra intreaga. Cum zicea Bula, carnea trebuie taiata pe contra fibra, pentru a-o face mai usor de mestecat, iar acest pulled pork pare sa fie compus din bucati lungi de fibra trase, care pentru noi pare a fi moale, dar pentru cei fara dantura, o mare provocare.
Carnea ar trebui să fie ori bătută bine, ori tocată fin după care se prepara în diferite feluri.
Mereu imi bat carnea
Oops. That came out wrong!
SongsoftheSabbathSacrifice întreabă:
LisaJulie întreabă: