Buna lapte acru= lapte batut, chefir, iaurt, lapte prins(se foloseste la tara) derivate din lapte care sunt acrute la gust
Laptele acru, intr-adevar este laptele batut(iaurt). Prin procesul de fermentatie ajunge la denumirea asta de"lapte acru"
Laptele acru este laptele batut
dupa ce acesta se strica se lasa cateva zile "sa se prinda" apoi se amesteca cu putin lapte dulce si se agita...si ai obtinut laptele acru s-au batut
''lapte acru'' adica lapte ''prins'', mai bine zis, daca lasi laptele acru mai mult timp, se ''prinde''
Nu este sinonim cu "laptele batur", pentru simplul motiv că diferă culturile de Lactophylus care se gasesc in fiecare.
Dacă vrei să prepari "lapte acru", cumpara de pe piata un litru de lapte de vacă, fierbe-l, pune-l să se răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei, adauga-i un iaurt mic, natur. Omogenizează-l, apoi pune-l la cald. In cca 12 - 24 h vei avea cel mai delicios lapte acru din lume. Cu foarte puţini conservanţi (doar cei din iaurtul folosit pentru însămânţare).