Avocado este un fruct sanatos pentru cei care au probleme cu colesterolul, fierea, ficatul.Contine proteine.
Se consuma ca atare, sau in salata de sparanghel.
Ajuta si la digestie.Are gust de castravete, daca nu este copt. Daca este copt are un gust placut de galbenus de ou rece si cremos.
Pentru consum trebuie sa fie moale, dar puteti cumpara avocado tare, dar sa nu fie patat.Petele arata ca nu sunt in stare buna de conservare.
Fruct exotic, avocado e bogat în proteine uşor digerabile şi poate înlocui cu succes carnea şi proteinele din ouă şi brânză. Prin conţinutul său caloric şi nutritiv ridicat este un aliment ideal pentru copii.
Sărac în colesterol şi sodiu, avocado este util în controlul greutăţii corporale, reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi, fibre şi proteine.
Conţine 14 minerale care regenerează şi stimulează creşterea, printre acestea: fosfor, fier, zinc, potasiu, cupru şi magneziu, dar şi vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, PP, o mare cantitate de acizi graşi nesaturaţi, uşor digerabili.
În compoziţia acestui fruct intră toţi cei 9 aminoacizi esenţiali pentru organism. Avocado hrăneşte, cicatrizează şi remodelează ţesutul conjunctiv, protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă, artritei şi cataractei. Aliment energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală şi revigorează organismul în perioade de convalescenţă.