Fierberea carnii se face la 100 grade Celsius, pana ce se gateste corespunzator (devine moale).
Prajirea carnii se poate face in multe forme, in functie de tipul carnii si reteta.
Nu se recomanda prajeli celor care au afectiuni de stomac, ficat sau fiere!
Carnea prajita tare (arsa carbonizata) trebuie curatata.
De fapt atata timp cat nu e arsa si e moale e ok si poti sa o fierbi oricum? Numai sa fie moale si sa nu fie arsa?
Da, daca ai un organism catusi de sanatos.
Dar, intre carne si carne este diferenta mare in timpul de gatit!
De exemplu:
Carnea de peste se prepara in cca. 10-30 minute, dar carnea de vita batrana poate necesita chiar si peste 6 ore de fiert.
Si e ok si la 19 grade pe plita, de exemplu? Numai sa fie fiarta bine si sa nu fie arsa?
Si mai exact un organism catusi de sanatos ce inseamna? Adica sa nu ai boli cronice sau? Sau ce inseamna mai exact de fapt?
"19 grade pe plita".
La mine in camera acum sunt 27 grade, inclusiv pe masa.
La fierbere: fiecare tip de carne trebuie sa fie fiarta bine.
La prajire: carnea sa nu fie arsa la suprafata, dar sa fie suficient de prajit (dar suculent) in interior (sa nu fie crud).
Am scris: sa nu ai probleme cu stomacul, ficatul, fiara, etc.
Daca am niste dureri la burta care le simt ca si cum ar fi de la exterior adica de la piele e ceva de la stomac si asta sau? Sau o fi de la pielea de acolo sau nu se poate asa ceva?
Durerile pot fi cauzate de multi factori.
Ar fi bine sa mergi la medicul de familie, sa te trimita la niste investigatii.
Dar eu as vrea sincer fara medicul de familie pentru ca in primul rand nici nu mai am cardul de sanatate, nu stiu ce s-a intamplat dar nu il mai am. Atunci sa ma duc la ce doctor? Daca nu vreau sa ma duc intai la medicul de familie
Cardul de sanatate poti scoate de la Directia de Sanatate din judetul tau. E necesar pentru CAS - consultatii gratuite /la pret redus.
Daca nu mergi cu card de sanatate, consultatiile la medici te costa sute de lei, la fiecare.In cazul tau, ar trebui inceput cu consultatii la "Interne".
Carnea trebuie să o prepari până nu mai e roz. De obicei nu e carnea în sine care te îmbolnăveşte, ci eventualii paraziți care sunt în ea. Sau bacterii. Puiul de exemplu poate avea salmonella. Porcul poate avea tenie sau trichină. De obicei porcul este analizat pentru trichină după ce este tăiat, dar tenia nu o poți vedea pentru că nu se regăseşte în tot porcul. Este o singură larvă într-o capsulă care se regăseşte într-un singur muşchi. Deci nu îl poți vedea la microscop, aşa cum vezi trichina.
Carnea de vită, în schimb, nu are riscul aşa de mare de paraziți. De aceea se poate mânca aproape crudă sau chiar crudă în tartar.
Concluzia: Nu te îmbolnăveşti de la carne, ci de la agenții patogeni din ea. Unele feluri de carne sunt mai periculoase decât altele.
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: