Bună!
De obicei, oregano se adaugă deasupra, în/la topping.
Dar, se poate pune şi în aluat...
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/pizza/pizza_oregano
http://sfatulparintilor.ro/......i-oregano/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/aluat-pizza~oregano/
http://www.caietulcuretete.com/2011/06/pizza.html
http://www.lalena.ro/7-reteta-Pizza-simpla-de-casa.html
http://www.unica.ro/......13125.html
http://www.adihadean.ro/......9i-aromat/
http://www.barbatlacratita.ro/2011/03/pizza-capriciosa.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-video/tag/retete-pizza-acasa
Toate cele bune.
Buna!
PIZZA DE CASA
300 g de faina, 200 ml de lapte, 20 g de drojdie, 1 varf cutit de sare, 200 g de parizer, 150 g de cascaval, un varf cutit de piper, 100 ml de bulion sau pasta de tomate, 250 g de ciuperci din conserva, ulei.
Amesteci bine faina cu laptele, drojdia, sarea, pana se obtine un aluat si il lasi la dospit 1 ora.
Dupa ce a crescut, ungi bine o tava cu ulei, intinzi aluatul cu sucitorul, apoi il asezi in tava.Deasupra aluatului vei pune ciupercile strecurate, parizerul taiat cubulete.Razi cascavalul, pui bulionul, lasi cam 1/2 de ora la dospit. Apoi o lasi sa se coaca la foc mic, timp de 1 ora.
Reteta preluata din revista Practic in bucatarie.
Pofta buna!
Te pup!
Pai iti zic cum o fac eu:
Pun intr-un castron faina, dupa pun drojdia si o acopar cu apa, pun putina sare si zahar, dupa acopar "compozitia aceia" cu faina si astept vreo 10-15 minute. pun dupa un ou si ulei(depinde cat de pufos vrei sa fie aluatul) si apa. framant aluatul pana devine solid si il las sa creasca. dupa ce a crescut il intind si il asez in tava. pun sos de rosi, salam, ardei, cateodata si ciuperi si branza. si asta e tot
Uite retete : http://www.petitchef.ro/retete/pizza si http://retete.flu.ro/retete-recomandate/aluat-de-pizza~oregano/
1kg faina, un cub drojdie, un pahar ulei, 2linguri zahar, 2 linguri otet, apa calduta.Se obtine o coca elastica din care ies 4 tavi de pizza.Coca nu se lasa la dospit decat 5 minute, altfel creste prea mult si nu mai seamana cu pizza pe care o stim cu totii.Se intinde o foaie cam de jumatate de centimetru grosime,se pune in tava unsa bine cu ulei, apoi se unge cu sos de rosii, se pune kaizerul(sau ce puneti pe pizza, nu cred ca parizerul e o idee buna), maslinele si ciupercile din belsug.Cand este gata(blatul rumenit pe margini)se scoate din cuptor, se presara deasupra cascaval ras sau specialitate pentru pizza si se mai introduce in cuptor pana se rumeneste usor.Este cea mai delicioasa reteta, va asigur!
De obicei oregano se pune ca topping, cu toate astea e diferenta intre aluat.cel facut de acasa il faci cum crezi, fiecare dupa cum stie.cel de restaurant e diferit. uneori difera de la restaurant la altul
Oregano se foloseste ca un topping, in amestec cu brinza de oaie, sau halloumi* brinza de capra merg de minune
anonim_4396 întreabă: