Buna!
Da!
Se pastreaza foarte bine inca.
In schimb,la fierbere se pierd foarte mult substantele nutritive.
Citisem undeva ce de exemplu, atunci cand speli legume pentru supa sau oricare alta mancare,sa nu le lasi prea mult sub jetul de apa puternic, deoarece vitaminele se pierd.
Atunci cand speli capsunii sub jet de apa, trebuie sa incerci sa nu cumva sa le rupi coditele, deoarece vitaminele care se gasesc acolo, se vor pierde automat.
Te pup!
Da mai are valoare nutritiva.Cea mai mare pierdere se înregistrează la vitamina C circa 25%.
DA, au "valoare nutritivă" şi îşi păstrează vitaminele!
Totuşi, pentru o calitate cât mai superioară se recomandă "congelarea RAPIDĂ".
In toiul iernii, varietatea de legume proaspete scade, fiind esential sa-ti suplimentezi meniul zilnic prin modalitati accesibile. Una dintre cele mai la indemana metode de a manca sanatos pe timpul iernii este sa cumperi legume congelate, insa exista ideea preconceputa ca acestea nu sunt la fel de nutritive precum cele proaspete. Slab sau Gras iti spune daca este sau nu sanatos sa le consumi!
Pentru a intelege diferenta dintre legumele proaspete si cele congelate, sa ne gandim un pic la procesul de recoltare si transport: daca ar fi culese cand sunt bine coapte, legumele s-ar altera pana cand ar ajunge din Olanda sau o tara si mai indepartata pe rafturile din supermarket-ul romanesc din care iti faci cumparaturile. Asadar, fructele si legumele sunt recoltate cand sunt inca necoapte si isi continua procesul de maturare in timpul transportului, in conditii artificiale, avand intr-un final un continut mai scazut de vitamine si minerale fata de cele proaspat culese din gradina bunicii si chiar... fata de cele congelate.
Prin congelare imediata, legumele isi pastreaza vitaminele.
Au valoare nutritiva, desigur. Ca valoarea sa fie mai mare este indicat sa le congelezi cat mai repede dupa cules.