Foloseste de acum inainte apa plata si nu apa de la chiuveta. Asa nu va mai trebui sa cumperi multe masini de cafea si nici nu vei avea probleme de sanatate pentru ca apa calcaroasa este daunatoare corpului.
Exista produse speciale, sub forma de solutie. Una dintre ele este SANO ANTI KALK LIME SCALE 700ML si nu este foarte scumpa.
Daca nu, data viitoare alege un aparat de facut cafea cu filtru anticalcar inclus.
Am vazut ca cineva anonim a spus sa pui Calgon in apa de cafea. Cred ca vrea sa te distruga, Calgonul il pui cu apa si il lasi sa dizolve piatra depusa, in nici un caz nu il bei. Foarte eficient este otetul de 9 grd, torni apa cu destul otet in vas si o lasi cateva ore, apoi clatesti bine sa dispara mirosul de otet.
Foloseste un filtru pentru filtrarea apei de la chiuveta. Astfel vei bea si apa curata, caci calcarul se depune si in organismul nostru.
Pentru eliminarea completa a depunerilor de calcar se foloseste o statie de dedurizare. Cacarul se depune nu numai in cafetiera ci si in instalatii, centrale, masini de spalat, etc... chiar si in organismul nostru... Preturile statiilor de dedurizare variaza in functie de debit, grad de duritate al apei. Pe www.purificatoare-apa.com gasiti o gama completa de statii de dedurizare de calitate la preturi accesibile
Apa in care am pus otet am recirculat-o de cateva ori... este o solutie ieftina si buna...
Calcarul se ia foarte bine cu otet, la fel ca si la masina de spalat in loc de calgon puteti folosi otet
Se poate sterge si cu otet, aceeasi procedura ca cea cu zeama de lamaie. Sincer, eu otet am folosit si pentru cana electrica si am lasat 5 min. Arata ca noua.
Gasesti la magazinele de chimicale o solutie care scoate depunerile. Nu stiu cum se cheama dar intreaba si sigur vor putea sa te ajute.