| samur1 a întrebat:

M-am fript la aragaz ( am pus mana pe gratarul fierbinte pentru ca era sa cada de pe aragaz) la doua degete, m-a ustura groaznic, am pus albus de ou si mi-a atenuat durerea, chiar mi-a trecut, nici nu s-a format basica, ceea ce nu stiu este daca sa mai dau cu albus si cand trebuie sa ma spal pe maini si cum? as vrea sa fac baie totusi in seara asta, mi-e teama sa nu revina durerea sau sa se formeze basica.
sau cu ce mai pot da pe degete sa pot maine sa ma folosesc de mana.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pune albus de ou de cate ori se usuca pentru aproximativ o ora (maxim doua). Apoi te poti spala normal pe maini si pe corp, cu atentie sa nu folosesti apa fierbinte (zona respectiva este foaret sensibila la temperaturi mari si sub actiunea caldurii arsura se poate agrava).

2 răspunsuri:
| etudor a răspuns:

Durerea nu revine dar dezinfecteaza -ti locul ca se poate sparge basicuta si se poate infecta.Alta data foloseste o saramura concentrata si zdrobeste si putin usturoi si pune pe locul ars.Acest procedeu se poate folosi si la arsuri provocate de apa fiarta Si saramura de la branza e buna dar neaparat sa pui usturoi pisat. Poti inmuia carpa in saramura si pe carpa pune usturoi si leaga-te!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

CU PRPOPOLIS-spray luat din farmacie sau preparat in casa daca ai.