Cea mai suculenta friptura(din punctul meu de vedere)se face in cuptorul aragazului cam asa:in functie de carne 1/5 vin rosu sau alb demisec+4/5apa,compozitia se pune intotdeaunala inceput! si neaparatsa depaseasca 1 cm deasupra carnii, si nu se mai completeaza pe parcursul timpului! friptura asezata in tava condimentata in functie de gust, eu de ex la friptura de porc la 2 kg de carne pun 250 ml vin alb,usturoi,piper macinat,SARE, nu alte prostii de delicat sau mai stiu eu ce,cimbru, si un litru de apa intr-o tava de aluminiu cu margini inalte, 1l apa, si o tin la cuptor pina scade de incepe carnea sa se rumeneasca un pic, o intorc pe partea care a fost in jos sa se rumeneasca un pic si gata.procesul dureaza 90 min dar merita! IESE FFF FRAGEDA. SA AI POFTA!
Ingrediente:
800 g pulpă de vită,
150g slanină afumată,
2 linguri ulei,
1 lingură de muştar,
3-4 linguri de vin,
sucul de la o jumătate de lămâie,
condimente pentru carne de vită,
1 lingură amidon alimentar;
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o cu un prospup de bucătărie şi înfăşuraţi apoi în felii de slănină afumată. Se prinde cu aţă ca să aibă o formă frumoasă şi ca slănina să rămână pe carne. Se presară cu sare grunjoasă şi piper negru proaspăt măcinat.
Se încinge uleiul şi se pune bucata de carne şi se frige pe toate părţile. Se adaugă 0, 5 l apă, muştar şi amidonul alimentar, pe care l-am amestecat cu puţină apă rece. Se acoperă tigaia şi pe foc mic, se lasă să fiarbă o ora si jumatate, apoi, fără capac înca o jumătate de oră. Intre timp, se întoarce carnea şi se adaugă apa, dacă este necesar.
Se scoate carnea din tigaie, se înveleşte în folie de aluminiu şi se lasă 5 minute.
P.S.: Daca vrei de ex sa faci maine friptura...azi ungi cu ulei carnea si cu condimente... Daca poti sa le prepari singura ar fi excelent.
pb :*
sebyseby15 întreabă:
LisaJulie întreabă: