anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-ar interesa o reteta ( usurica) de tort cu crema de ciocolata pe care ati facut-o si care v-a placut in mod deosebit.
Apreciez daca ar fi si un link in care sa vad si poze cu fazele.

8 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Piscoturi cu nutella laughing

| LupulAlb a răspuns:

Tort de biscuiti cu ciocolata.ingrediente:1kg biscuiti, 500ml lapte, 300g zahar, 100g cacao (cernuta) 250g unt/margarina, o cutie frisca Hu-la-la, o fiola esenta rom.ModPreparare:zaharul se fierbe cu o cescuta de apa(ca pentru dulceata)Se adauga cacaoa cernuta si untul sau margarina.Compozitia obtinuta se tine la rece 24 de ore, in aceasta compozitie se adauga frisca batuta si esenta de rom.Biscuitii se inmoaie in lapte, apoi se aseaza pe platou cu crema(5 randuri)Deasupra se rade ciocolata. Pofta Buna! Tortul este nemaipomenit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sint foi de tort in comert. Umpli cu crema de ciocolata si torni deasupra ciocolata topita.

| Zenithf a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau cu Nutella big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zenithf):

Mda, sau cu Nutella, desi... e mai buna una de casa. Dar daca vrea usoara, merge.

| Zenithf a răspuns (pentru anonim_4396):

De asta am si propus piscoturi cu Nutella, ca dorea o reteta usurica.winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
TORT DE CIOCOLATA
Pentru blat:
6 oua, 180 g. zahar, 80 g. cacao, 80 g. faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru insiropat:
100 ml. apa, 50 g. zahar, 1 lingurita granule de nes sau un pliculet cappuccino, 1 lingura lichior de cafea sau cateva picaturi esenta de rom.
Pentru crema de ciocolata:
300 g. ciocolata cu lapte sau amaruie, 100 g. smantana (acra, de gatit), 100 g. unt, 200 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida.
Pentru glazura de ciocolata:
100 g. ciocolata neagra (minim 45% cacao), 75 ml. lapte, 1 lingura frisca nebatuta (frisca lichida sau smantana pentru frisca), 20 g. zahar, 20 g. unt, taiat in cuburi.
Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se dizolva zaharul si se obtine o crema de consistenta smantanii. Albusurile se bat cu restul de zahar. Se amesteca cele doua compozitii (eu am pus putin cate putin din compozitia cu albusuri in cea de galbenusuri si am amestecat usor, cu o spatula, de jos in sus). Se adauga, treptat, cacaua cernuta impreuna cu faina si praful de copt si se amesteca totul usor. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor 25-30 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate din forma sau, daca nu ai forma cu pereti detasabili, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie.
Siropul:
Se pune apa cu zaharul, intr-o craticioara, la fiert. Cand zaharul s-a topit, se adauga nesul sau pliculetul de cappuccino (Sa ai grija ca se umfla, mai dai deoparte cratita, mai amesteci, si apoi repui pe foc). Se lasa sa dea in cateva clocote ( cca.1 minut), dupa care se ia de pe foc. Se adauga lichior de cafea sau esenta de rom.
Crema de ciocolata:
Ciocolata pentru crema se rupe in bucatele si se pune sa se topeasca in bain-marie. Se da deoparte si se inglobeaza smantana, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se bate spuma si se adauga cremei de ciocolata. Frisca se bate bine si se amesteca si ea cu crema de ciocolata.
Asamblarea tortului:
Blatul se taie pe orizontal in trei parti egale. Se insiropeaza fiecare blat, pe masura ce se "cladeste" tortul. Se imparte crema in trei parti, cu una se "unge" blatul de jos, cu cealalta cel intermediar si cu ultima se acopera tortul. Se lasa la frigider minim 2-3 ore sau peste noapte (intr-o forma cu capac).
Glazura:
Se topeste ciocolata la bain-marie (intr-un castron, deasupra unei alte cratite cu apa care fierbe la foc mocnit). Se pune intr-o craticioara separata laptele, frisca nebatuta si zaharul si se aduce la punctul de fierbere, amestecand usor. Se adauga untul taiat in bucatele si se amesteca continuu.
Se toarna apoi in ciocolata topita, amestecand pana cand amestecaul capata luciu.
Te pup!