Daca sevesti ciorba prima data,prima data lingura langa farfurie in partea dreapta, daca e mancare dura, in partea dreapta un ctit si dupa aia lingura si in partea stanga o furculita. daca e vorba si de desert atunci pui o lingurita deasupra
Din cate stiu eu : Furculita in stanga, iar in dreapta lingura si cutitul...
!
Cristine eu lucrez la un restaurant si nu exista o regula pentru ce spui tu. mise-en-place-ul (regula de baza in asezarea mesei) chit ca este simplu sau complet spune ca furculitele sunt in stanga(cele 3) si cutitele in dreapta. lingura de ciorba in dreapta si lingurita pentru desert peste farfurie cu coditza spre dreapta.
Uite doua site-uri care te-ar putea ajuta : http://didyouknow.org/tablesettings/ sau http://didyouknow.org/tablesettings/
Mise en place-inseamna preparare si nu aranjare. Mise en place este o regula fixa in tot ceea ce priveste bucataria si salonul, nu numai salonul.
Tacamurile se aseaza in amandoua partile.Cutite dreapta, linguri, lingurite in dreapta, furculite stanga.ptr desert se foloseste in general furculita mica si cutit.Cea mai apropiata de farfurie trebuie sa fie intotdeauna cea a ultimului fel, cea mai indepartata a primului fel.Din exterior spre interior fara exceptie, asezate in ordinea felurilor de mancare.