Hreanul curatat se da pe razatoarea cu gauri mici sau se da la robot sa scapi de...lacrimare!
O lingurita de zahar, rasa, se amesteca cu una de otet si se amesteca cu radacina de hrean ras. Se adauga smantana, cam cit sos vrei sa ai si se amesteca bine. Se potriveste gustul de otet sau zahar...
Pofta buna!
Sos de hrean
Ingrediente:
30 g faina, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf de hrean ras, sare.
Mod Preparare
Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat. Cand este gata, cratita se ia de pe foc si se drege cu smantana frecata cu o lingura de apa rece. Se sareaza si se acreste cu putina zeama de lamaie sau cu 1/2 lingurita de otet. Hreanul, ras prin razatoarea mica, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun, se mai poate pune si o lingurita cu zahar.
Timp Preparare:30'
www.preparateculinare.ro/sosuri/Sos-de-hrean-844.html - 18k