Mda... uite o reteta simpla de martipan, de baza. 140gr unt, 280gr zahar pudra, 1-2 linguri de lapte, cateva picaturi de colorant alimentar. amesteci untul, inmuiat, cu jumate din zaharul pudra, adaugi apoi laptele, amesteci si adaugi si restul de zahar si colorantul. Enjoy!
Reteta de martipan este urmatoarea: 300 gr. zahar; 300 gr. unt; 300 gr. miere de albine; 300 gr. nuca macinata.
Modul de preparare: Se caramelizeaza zaharul, care se stinge cu o cescuta de apa (mica din cele de cafea neagra). Se lasa sa fiarba siropul pana se topeste tot zaharul. Se adauga mierea, untul si la urma nuca, amestacand continuu, pe foc, pana se omogernizeaza.
Se ung folie de napolitane( 5 la numar) cu crema care a fost lasata mai intai sa se raceasca putin (cca 20 minute). Cantitatea de crema este suficienta pentru cele 5 foi, desupra nu se pune crema. Prajutura se aseaza pe un fund de lemn, care se acopere cu o tava, in care se vor aseza 2 peturi, de cate doi litri, pline cu apa, pentru ca prajitura sa se preseze. Se tine in casa pana a doua zi, cand se poate taia. Este foarte buna, a fost incercata de nenumarate ori. Pofta buna!
Sabiina întreabă: