- 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate sau 4 bucati piept de pui
- 4 morcovi
- 2 radacini patrunjel sau pastarnac
- 2 ardei capia sau grasi
- 5 galbenusuri de ou
- 400 grame smantana
- otet
- usturoi
- verdeata dupa gust
Mod de preparare
Se pun la fiert, in aproximativ 2, 5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert. Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continu. Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute.
Si se papa cu ardei iute!
Uite ca sa ai mai multe vriante si sa ai de unde alege iti trimit si eu o reteta.
Ingrediente:
1 pui intreg
2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei gras, telina.
5 galbenusuri, 200 gr.smantana,2 linguri de faina, 7-8 catei de usturoi, zeama de la 2 lamai, sare si piper dupa gust, 1-2 cuburi delikat pentru cine prefera.
Mod de preparare:
Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc, dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg, se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe oase.Se scoate puiul si se lasa la racit iar zarzavatul se scoate si el. Zeama trebuie sa fie fara legume.(pot fi consumate ca atare)Apoi se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat, iar galbenusurile se freaca cu 2 linguri de faina si smantana si se subtiaza cu 1-2 polonicuri de supa, se toarna peste ciorba.Cand puiul s-a racit, se scoate pielita si toata carnea de pe oase si se adauga in ciorba bucatele.Se mai lasa sa dea un clocot si e gata.Cine prefera poate sa puna otet in loc de lamaie
LisaJulie întreabă: