Da. postul negru inseamna sa nu mananci si sa nu bei nimic pana la apusul soarelui. ca sa fi sigura la ce ora apune soarele uita-te pe net, sau pe un calendar ceva:d. Ca sa nu iti fie prea foame poti sa mananci diseara la o ora mai tarzie.
Nu inteleg acest lucru, pentru mine cel mai important lucru, acum in perioada de post este sa ne iubim ca fratii, sa ne iertam cu toata lumea si sa fim fericiti si sa traim in pace.
Buna!
Da, sigur ca ai voie sa bei apa. Vreau si eu sa tin post negru maine, sper sa pot.
Bafta! :*
Nyet. Exact ca la Yom Kippur. Fara mancare, fara apa, doar rugaciune. Evident, nu-i obligatoriu
Da absolut nimic, nimic :p roga-te la Dumnezeu sa te ajute, iar El te va ajuta.
Depinde in ce scop vrei tu sa tii acest post negru, spiritual - nu ai voie sa bei apa, curativ - poti bea cata vrei!
Desi postul a fost "inventat" de religie si are un rol curativ nu inteleg de ce este aceasta diferenta!
Stintific, apa are si microorganisme(bacterii) chiar daca e inofensive poti manca si de dulce!
Dar stiinta si religia e ca apa si uleiul de aceea explicatia mea nu este una tocmai compatibila!
Ma rog.,. eu nu asi recurge la astfel de fapte, (consider "sacrifici") doar pentru "sa zicem" iertarea pacatelor (in cazul tau), pot fii posturile binevenite dar nu si programate la o data, pentru ca oamenii au ajuns in secolul XXI si nu mai vaneaza sa manance tot timpul carne!
Ceea ce ar trebui sa facem cu totii, sa nu ne mai lasam manipulati!
Sper ca nu te-ai luat dupa cei care spun ca ai voie sa bei apa, nu n-ai voie sa bei apa, nici macar sa te speli pe dinti.
Sincer acum dupa fiecare. eu nu cred ca lui Dumnezeu i-ar placea sa te vada bolnava
DenisaMetal întreabă: