| mariamarylove a întrebat:

Maine este ziula lui mama. ce desert sa ii fac?

10 răspunsuri:
| Helper01 a răspuns:

Eu as zice sa ii faci ceva simplu cum ar fi papanasii...gestul conteaza
Vei vedea ca se va bucura

| elik a răspuns:

De obicei un tort ar fi perfect dar din moment ce cred ca ea va face un tort poti sa faci ceva personalizat numai eu, ca de exemplu o prajiturica iar pe ea sa scrii cu firisca'' TE IUBESC MAMA'' cred ca ar fi fainhappy
baftahappy

| simina96 a răspuns:

Buna! Daca nu prea le ai cu gatitul poti sa ii faci ceva simplu:clatite sau o salata de fructe frumos decorata si o sa ii placa, nu conteaza dificultatea desertului, intentia conteaza.happy. Daca vrei ceva mai sofisticat incearca reteta asta de clatite:
Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 200 g ciocolata menaj, 50 – 60 g miez de nuca.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Ciocolata menaj se pune intr-o craticioara la topit amestecandu-se continuu. Intre timp se marunteste cu cutitul miezul de nuca si se prajeste putin intr-o cratita joasa. Se incorporeaza nuca tocata in ciocolata si cu acest amestec se umplu clatitele, se impacheteaza in patru si se servesc calde. In loc de ciocolata menaj se mai poate folosi si Finetti. Bafta!

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
poti lua un blat de tort, creme la plic si il poti orna cum te conduce imaginatia, cu ciocolata/cu frisca.
O seara buna si
La multi ani maicutei talehappy

| AndaDaniela a răspuns:

Eu una zic ca ar fi bine sa ii faci un tort de frisca fructe! Daca stii cum sa il decorezi va iesi splendid! Sper ca te-am ajutat!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!

Toate cele bune.

| LanaDelRayFan a răspuns:

Buna! Ce ai zice de mic dejun la pat? Ii faci o cafea, cateva felii de paine in forma de inima cu gem (depinde ce ii place mamei tale).
Dar dacă tu vrei desert, fa o briosa, si pune o lumanare in ea. Sau clatite, salata de fructe in forma de inima, sau sa folosesti fructele ca sa scrii La multi ani!
Sau un tort de fructe sau ciocolată.
Tu alegi. Te pup pe tine si pe mamica ta.La multi ani mamicii tale!

| DARCEINGEĂL a răspuns:

Tiramisu happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Te poţi inspira de aici,
http://www.laurasava.ro/category/deserturi/
Te pup!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ooooo,... la mulți ani și din partea mea, să fie sănătoasă și să aibă grijă de tine.
Vezi pe www.gustos.ro
Pa, pa.