Probabil ca raspunsul meu vine prea tirziu. Dar e de luat in seama pentru alte oportunitati.
La desert, iei niste portocale cu coaja groasa, le tai in doua cu grija, scoti miezul cu o lingura incit sa ramii doar cu coaja, inlocuiesti parte din miez cu plastilina sau ceva de genul care sa se muleze pe interiorul cojii, iar mijlocul sa ramina gol, bagi in mijloc un mic cadou surpriza, si unesti cele doua jumatati de coaja. E oarecum dificil de realizat, caci portocalele trebuie taiate cu grija, sa nu se vada apoi taietura, cantitatea de material din interior trebuie pusa cu grija, ca sa para a fi o portocala normala, nu una mai grea sau mai usoara, iar lipirea trebuie sa fie eficienta, ca sa nu se desfaca prea repede. Efectul insa e extraordinar, am facut asta de ziua unei fete pentru invitatii ei, si am mai facut-o pentru o fata pe care voiam sa o cuceresc, de ziua ei. Trebuia sa fim toata ziua impreuna, am plecat dimineata de la ea de acasa, i-am dat portocala aranjata cu un mic dar frumos ceas bratara aurit in ea dupa ce am plecat, pe drum, si surpriza a fost atit de mare, incit am mers inainte atunci cand trebuia sa cotim la stanga .
Mulțumesc Cristi! Nu e niciodată prea târziu pentru sugestii culinare. Bucătăria mea nu se închide odată cu plecarea invitaților.
Portocala cu surprize? Interesant. Merge intre îndrăgostiți sau la o petrecere cu copii.
Ar fi bine dacă ai putea face un video demonstrativ cu aceasta idee. Nu am prea înțeles cum înlocuiești o parte din miez cu plastilina după ce l-ai scos. Mai pui parte din miez înapoi în portocala? Și nu știu cum as putea face sa nu se vadă taietura.
Daca tai cu o lama, sau cutter, sau ceva foarte ascutit, nu se va vedea. Insa trebuie sa potrivesti cele doua jumatati asa cum au fost inainte.
Am spus o parte din miez? Cred ca am gresit. E vorba de o parte din volumul miezului, ca sa ramina loc si pentru cadou. Intr-un fel, se compenseaza, daca pui plin cu plastilina, ar fi prea grea, raminind mijlocul gol, poti obtine greutatea ideala, aceea pe care portocala o avea inainte, sau, chiar de e putin mai mica sau mai mare, nu da de banuit.
Da, sa stii ca mi-ai dat o idee. Am sa fac un video demonstrativ. Insa, dupa cum am zis, nu e ceva usor de facut, necesita dexteritate, si mie chiar mi-a fost destul de dificil, desi miinile mele sunt capabile de multe lucruri, dar pentru surpriza pe care o provoaca, merita incercat. Am sa revin cu clipul video.
Uita-te prin retetele Gianinei si alege!
Sunt si explicatii pas cu pas in vidourile ei, care iti pot fii de foarte mare ajutor.
Gianina este o perfectionista si mancarurile ei sunt foarte gustoase si frumos aranjate, de la aperitive pana la prajituri, totul arata perfect in farfurie!
https://jamilacuisine.ro/
Gogosi clatite saratele stick-uri! ai de unde alege! asta la mancare! la bauturi poti alege! suc! bere! apa! vin! sampanie! coniac! whisky!
La mine de obicei in fiecare weekend vin rudele(stam la curte, ei la bloc). Si facem gratar, dar acum 2 saptamani am zis sa facem ceva nou(a si plouat in ziua respectiva). Si am facut paste si lasagna.
Noi cand avem musafiri comandam ceva de bun gust de la un restaurant de calitate cu cel mult o ora inaintea venirii invitatilor.
DE CE?
Pentru ca nu poti fi sigur ca vei reusi.Vezi tu, nu pica bine sa-i servesti cu mancare rece...Dar nici sa ajunga oamenii iar tu abia sa fi pus la cuptor friptura.
De asemenea, s-ar putea sa nu iti iasa exact asa cum vrei tu...Si nu vei mai putea schimba nimic, pentru ca in urmatoarea clipa invitatii or s-ati bata la usa.
Poti comanda ceva cu aprox. 3h inainte sa ajunga persoanele respective.Da un search pe Google si vezi ce recenzii au restaurantele din orasul tau si alege-l pe cel mai bun.Intra pe site-ul lor, uita-te pe meniu, alege ceva si comanda.
Ce sa alegi? Pai atata timp cat i-ai invitat, pune-le invata 2 feluri si un desert.Sa ai si ceva de baut,poate si un antreu(care se serveste inainte de masa,pentru a stimula apetitul).
De exemplu,poti lua un vin bun(sau un suc, in cazul in care cineva conduce)... Pentru antreu, un platou cu diverse(carne, branza, legume etc.)...
Felul 1-o supa(de care vrei tu)
Felul 2-o friptura/un crispy si o portie de cartofi prajiti, plus o salata.
Desert-O prajitura sau niste mini-tarte, strudele sau rulouri.
Daca tot ai invitat omul la tine, pune ceva pe masa.E adevarat ca te costa, poti ajunge chiar si la 400 de lei(depinde de nr. De persoane).Da na...Tu i-ai invitat, acum hraneste-i
Nu se exista asa ceva.Crede-ma,doar un tort cu 3 etaje e pe putin 500 de lei.Bine,acuma daca tu faci nunta numai cu mama, tata si(eventual) mireasa...Ce sa-ti fac?!
Eu la nunta mea am scos din buzunar 3000 de lei pentru mancare(30 de invitati).
Ca doar nu-i servesti cu pizza, nu?! Si pui acolo de felul 1 si felul 2, bautura....Vin vreo 70-80 lei/persoana.Plus tortul, iti reamintesc.
Nu m-ai nimerit cu recomandarea asta pentru ca:
1. Nu invit niciodata vecini la mine.
2. Sunt contra fast-food-urilor nocive, deci si a chips-urilor
3. Sunt contra bauturilor alcoolice. La mine se bea doar apa si sucuri naturale din fructe. Poate servesc si vin dar doar la ocazii speciale. Oricum nu sunt sanse sa se imbete cineva la mine acasa.
Daca stai in Bucuresti, nu ma mir ca ai de-a face cu astfel de caractere. Nu pot sa uit ca odata cand am fost in Bucuresti si am intrebat pe cineva unde e autogara, mi-a spus "Daca imi dai o bere iti spun". Mi-am facut o parere foarte proasta despre Bucuresti atunci.
Mie mi-a trebuit vreo 8-9 ani sa ma obisnuiesc cu ce e aici. Prima oara a fost ceva dur de tot. O batrinica intreaba o femeie de vreo 35 de ani ce troleibuz vine, ca nu vedea bine. Femeia ii raspunde. Pentru ca batrinica nici nu auzea prea bine, si era un vacarm de nedescris in statie, o intreaba din nou. Femeia s-a suparat ca nu o aude, si a inceput sa o injure si sa o faca in toate felurile. M-am crucit cand am auzit. Mai vedeam faze din astea in Timisoara, insa daca era repetata intrebarea, cel ce se supara ca nu fusese auzit nu mai zicea nimic si se indeparta, eventual doar se incrunta. Insa sa te iei de o biata batrinica pe degeaba, doar pentru ca nu te-a auzit, eu cred ca e foarte grav.
DaciaRomania întreabă: