Timp de preparare:
45 minute (complexitate ridicata)
Ingrediente:
pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar
½ baton vanilie
1 lamiie
3 pahare apa
Mod de preparare:
Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi. Dupa aceea, apa se scurge si nucile se pun pentru 24 de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul.
Fructele se spala apoi cu apa rece, se inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de ore.
A sasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie.
Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si aceasta operatie se repeta de trei ori. Dupa aceea, se fierbe pina cind este gata. Rece, se pune in borcane.
Http://gastronomie.ele.ro/Dulceata_de_nuci_verzi_--r359.html Uita-te aici! Gasesti reteta buna!
Scrii pe google reteta de dulceata de nuci verzi si dai la ma simt norocos acolo sigur iti apare
Una din cele mai rafinate dulceturi, cu aroma dulce amaruie si gust neasteptat de savuros, este dulceata de nuci verzi. Dulceata de nuci verzi necesita putina atentie in timpul prepararii si este laborioasa, dar merita efortul. Daca reusiti sa preparati dulceata de nuci verzi, atunci ati mai trecut o proba de foc.
INGREDIENTE
120 de nuci verzi
1 kg de zahar
100 g miere de albine
1 lamaie
2-3 cuisoare
scortisoara
MOD DE PREPARARE
Se folosesc nucile verzi inainte de li se intari coaja si miezul, cu samburii inca gelatinosi;
Se curata nucile de coaja verde, pana unde incepe sa se formeze coaja propriu-zisa, care este inca alba si moale;
Dupa curatare raman cam 1 kg de nuci, care se pun in apa rece ca sa iasa amareala din ele si sa nu se inegreasca;
Se lasa in apa 24 ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (care le va mentine scufundate in apa), schimbind apa de 2-3 ori in acest timp;
Daca vreti sa preparati lichior de nuci, puneti cojile verzi intr-o sticla cu gitul larg, acoperiti-le cu vodca si tineti-le 20 zile la macerat. Din aceasta esenta se va prepara lichiorul;
Nucile curatate se scurg de apa a doua zi si se limpezesc bine;
Intre timp se prepara intr-o cratita siropul din zahar, 500 ml apa, miere si zeama de lamaie, care se amesteca pe foc pana se dizolva zaharul;
Cand siropul da in clocot, se pun nucile si condimentele. Se fierbe pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul;
Se ia cratita de pe foc si se incearca. Daca ridicindu-se lingura din sirop, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una linga alta, inseamna ca dulceata este gata;
Se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Tips:
Daca nu vreti sa stie toata lumea ce ati facut, e bine sa folositi manusi de plastic cand curatati nucile de coaja;
Dulceata de nuci trebuie pastrata la loc rece si uscat.
http://gastronomie.ele.ro/Dulceata_de_nuci_verzi_--r359.html
Funda?
Cred ca deja te-ai murdarit pe maini dar niciodata nu este prea tarziu. Noi suntem producatori de duceata de nuci verzi si avem un magazin online, ti-l recomandam cu drag:
http://bunicel.ro/produs/dulceata-de-nuci-verzi/
Lunabrisa întreabă:
JockerStoica întreabă: