Simplu de tot! La o masura de faina pui o masura de apa (sau lapte),(adica cu acelasi recipient cu care masori faina, cu acelasi recipient masori si lichidul), un ou, o lingura de zahar si putina sare.Peste faina torni lichidul amestecand sa nu se faca cocoloase. Daca se fac totusi, treci compozitia printr-o sita! Trebuie sa iasa ca o smantana subtire!
Http://www.petitchef.ro/tags/retete/aluat-clatite
http://www.culinar.ro/......ru-clatite
http://www.retete-gustoase.ro/retete-aluat%2Bclatite
http://www.retetedevis.ro/2010/01/clatite-fine-si-catifelate-reteta.html
http://www.divahair.ro/......ru_clatite
Spor la treaba si sa nu uiti ingredientele principale: mult suflet si un strop de dragoste! :)
Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijlocul ei si se sparg ouale inauntru.Se adauga uleiul, sarea si un pic de lapte.Se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga restul de lapte putin cate putin pana ce va capata consistenta unei smantani.
Pai...
iti trebuie 1-2 oua, zahar, lapte(daca ai, daca nu merge sa pui si apa), esenta de vanilie sau de ce iti place tie(nu neaprat dar asa sunt mai bune), si faina
se amesteca ouale cu zaharul, se adauga lapte/apa, dupa pui esenta si dupa faina.aluatul trebuie sa fie nici tare nici moale, sa fie potrivit, aici e mai greu de nimerit
succes:*
Pai acum depinde. Eu asa le fac...: trebuie 2 oua, un ibric cu lapte, o punga de faina de grau, un pliculet de zahar vanilat, si un vf de cutit de praf de copt(pentru a iesi clatitele mai pufoase). Intr-un bol, spargi ouale, si le zbati cu telul (sau cu furculita, daca nu te descurci cu telul). apoi. adaugi o lingurita de ulei (pentru a nu se lipi clatita de tigaie), pui varful de cutit de praf de copt si plicul de zahar vanilat. Pui o lingura de faina de grau in bol.amesteci. apoi cand vezi ca amestecul este prea "gros" sa zic asa, pui lapte sau apa minerala(am facut odata si cu bere, si au iesit foarte bune.ha). si tot asa continui cu faina si cu laptele, pana ce-ti iese o compozitie potrivita, nici prea subtire, nici prea groasa(dar vezi si ce cantitate! pentru ca din 2 oua iti ies in jur de 10-15 clatite, adica asa imi ies mie mai de fiecare data). e bine ca prima clatita sa fie de proba, pentru a vedea daca mai trebuie lapte sau faina in compozitie. sper ca ti-am fost de folos cu ceva. si. spor!
De ce mai exista google?
uite am dat un search cu "aluat pentru clatite" si am gasit
->> http://www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/aluat-de-clatite.html
Vezi sa nu iti iasa prea apa, aluatul, sau prea gros :D Poti adauga si putin lapte ca sa iasa mai pufoase.
WholeWorldTeam întreabă: