| SweetAngelCry a întrebat:

Mama mi-a promis ca imi va incredinta bucataria pentru a face clatite, dar cum se face aluatul?

7 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Simplu de tot! La o masura de faina pui o masura de apa (sau lapte),(adica cu acelasi recipient cu care masori faina, cu acelasi recipient masori si lichidul), un ou, o lingura de zahar si putina sare.Peste faina torni lichidul amestecand sa nu se faca cocoloase. Daca se fac totusi, treci compozitia printr-o sita! Trebuie sa iasa ca o smantana subtire!

| adytzusiatat a răspuns:

Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijlocul ei si se sparg ouale inauntru.Se adauga uleiul, sarea si un pic de lapte.Se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga restul de lapte putin cate putin pana ce va capata consistenta unei smantani.

| gyo a răspuns:

Pai...
iti trebuie 1-2 oua, zahar, lapte(daca ai, daca nu merge sa pui si apa), esenta de vanilie sau de ce iti place tie(nu neaprat dar asa sunt mai bunetongue), si faina

se amesteca ouale cu zaharul, se adauga lapte/apa, dupa pui esenta si dupa faina.aluatul trebuie sa fie nici tare nici moale, sa fie potrivit, aici e mai greu de nimerittongue

succes:*

| Miana_5887 a răspuns:

Pai acum depinde. Eu asa le fac...: trebuie 2 oua, un ibric cu lapte, o punga de faina de grau, un pliculet de zahar vanilat, si un vf de cutit de praf de copt(pentru a iesi clatitele mai pufoase). Intr-un bol, spargi ouale, si le zbati cu telul (sau cu furculita, daca nu te descurci cu telul). apoi. adaugi o lingurita de ulei (pentru a nu se lipi clatita de tigaie), pui varful de cutit de praf de copt si plicul de zahar vanilat. Pui o lingura de faina de grau in bol.amesteci. apoi cand vezi ca amestecul este prea "gros" sa zic asa, pui lapte tongue sau apa minerala(am facut odata si cu bere, si au iesit foarte bune.ha). si tot asa continui cu faina si cu laptele, pana ce-ti iese o compozitie potrivita, nici prea subtire, nici prea groasa(dar vezi si ce cantitate! pentru ca din 2 oua iti ies in jur de 10-15 clatite, adica asa imi ies mie mai de fiecare data). e bine ca prima clatita sa fie de proba, pentru a vedea daca mai trebuie lapte sau faina in compozitie. sper ca ti-am fost de folos cu ceva. happy si. spor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce mai exista google?
uite am dat un search cu "aluat pentru clatite" si am gasit
->> http://www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/aluat-de-clatite.html

Vezi sa nu iti iasa prea apa, aluatul, sau prea gros :D Poti adauga si putin lapte ca sa iasa mai pufoase.

| Anamaria_7214 a răspuns:

Paibig grin
lapte faina un ou si zaharbatting eyelashes
succes

Întrebări similare