Bună!
Dacă este consumată în cantitate "rezonabilă", atunci NU îngraşă.
Apoi, depinde şi de soiul de cartofi folosiţi...
Toate cele bune.
Salut!
Mancarea de cartofi ingrasa dar nu foarte mult, aproape ca nici nu se observa!
Nu chiar, cei prajiti, iti fac cele mai mari probleme, in rest is permise mancarurile cu cartofi.
Cartoful contine amidon. Amidonul in combinatie cu grasimile ingrasa. Da, mancarea de cartofi ingrasa pentru ca carbohidratii combinati cu lipide se depun in organism sub forma de tesut adipos
Buna Alina, Mancarea de cartofi nu ingrasa Din contra, te ajuta sa iti potolesti foamea si sa slabesti. Funda?
Buna Alina, Mancarea de cartofi nu ingrasa. Din contra te ajuta sa iti mentii silueta si sa iti potolesti foamea.
Orice ingrasa, insa nu vei pune mult pe tine daca nu o vei amesteca cu carne sau paine.Bafta si pofta buna!
Daca mananci pe fiecare zi, mereu, fara sa faci miscare, exista o posibilitate destul de mare. Dar nu cred ca mananci pe fiecare zi. Cartofii sunt bogati in amidon; acest mult amidon se transforma in zahar cand este procesat de catre organism. e la fel ca si cu painea alba de care tot auzim ca ar fi mai bine s-o inlocuim cu una integrala/neagra. Nu e indicat sa mananci cartofi pe fiecare zi,(cred ca si o data pe saptamana ar fi inofensivi). din cand in cand nu e absolut nicio problema. Mancarea a fost facuta sa o mancam, ne place si organismul nostru face fata atunci cand nu facem abuzuri in fiecare zi. Cui nu i s-a intamplat sa manance ca spartu intr-o zi nu stiu ce? Cum de exemplu, eu de obicei nu mananc chestii nesanatoase, dar intr-o zi am mancat ciocolata cu biscuiti pana mi-a venit s-o vars Dar cum nu este un obicei, organismul a facut fata fara sa fie evident pe corpul meu ca am mancat atata ciocolata o data. Plus ca aici e vorba de cartofi care au beneficii: contin potasiu si fibre, eu ti-am dat un exemplu mult mai "sumbru", ca sa fii cat mai sigura ca nu vei pati nimic daca mananci din cand in cand cartofi.
Ingrasa in functie de cum sunt gatiti! daca incepi mancarea cu o prajeala de ceapa iti dai seama ca e o bonba calorica!