Un truc pe care l-am invatat de la soacra mea pentru a inlocui sarea e lamaia. Daca in salate pui lamaie, nu o sa mai simti asa nevoia de sare. In fripturi la fel, vinul, cimbru si lamaia, ciorbele le acreste cu lamaie, la peste pune lamaie si marar. Oricum sarea e inlocuita de ani de zile cu lamaia.
Nimic decat sa te obisnuiesti sa mananci fara sare, te vei obisnui...cu putinavointa
Daca afectiunea ta nu este foarte grava, incat sa poti adauga un pic de sare fara a avea repercursiuni, iti recomand sa cumperi de la supermarketuri sare Kalas cu numai 1/3 sare, care poate fi folosita si la gatit si la masa. Eu am hipertensiune si folosesc numai aceasta sare, dar si pe aceasta in cantitati mici.
Incearca sa dai gust mancarurilor folosind condimente si ierburi cat mai variate:rozmarin(merge grozav pe cartofi copti), patrunjel, usturoi, piper(cel rosu si verde este mai aromat), etc.Cu asa arome nu vei mai simti lipsa sarii in mancare...
SAREA "in bucate" :-) nu iti face griji, este doar o chestie de obisnuinta, eu mananc fara sare de vreo 4 ani si nu mi-a recomandat nimeni, dupa o perioada scurta ai uitat ca vreodata ai mancat sarat: doar asa vei descoperi adevaratul gust al mancarii... in rest sunt de acord cu cei care au scris raspunsuri referitor la condimentat cu ierburi aromatice, chiar si piperul dar in cantitati foarte masurate;-) pofta buna
Cumparati de la farmacie un inlocuitor de sare
mancarea va avea acelasi gust ca si cum ar avea sare