Margarina a aparut în timpul celui de-al doilea razboi mondial, când untul se gasea tot mai greu. O echipa de cercetatori americani a avut atunci ideea sa ia diverse uleiuri vegetale, sa le încalzeasca la 150° C, si sa le adauge hidrogen în prezenta unor catalizatori de nichel, ca sa se întareasca. A fost obtinut un produs alb, asemanator cu untul ca si consistenta si cu... plasticul ca structura moleculara, adica margarina. De atunci - timp de 50 de ani -, margarina s-a "îmbogatit" cu coloranti, cu vitamine sintetice, mai nou cu aromatizanti artificiali, care o fac sa miroasa a lapte mai tare decât laptele.
Deci evita margarina cu iaurt sau arome si totul e OK
Margarina in general este un pic cam nociva pentru sanatate.contine colesterol.si "datorita" ei s-ar putea ai parte de o ateroscleroza (Depunere de grăsimi şi colesterol pe peretele intern al arterelor, ducând la sclerozarea acestora) de toata ~frumusetea~. sfatul meu este sa reduci consumul de margarina din alimentatia ta!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: