De preferat e sa iei la borcan, nu la conserva de metal. Bine, de preferat e sa iei chestii proaspete, mai ales ca de-acum am intrat in sezonul cu stevie, loboda, si toate cele.
Singura problema e ca are si conservanti, de obicei acid ascorbic. Dar nu e un capat de tara, nu e periculos, doar nu mananci conserve de 5 ori pe zi. Daca iei tu mazare proaspata cand e sezonul ei, apoi o pui la borcan si o sterilizezi va fi cea mai sanatoasa, 100% bio.
Si da, poti sa o mananci asa direct, la fel ca fasolea la conserva, nautul si alte leguminoase dar mie mi se pare ca are gust mai bun daca o incorporezi intr, o tocanita, supa sau ce se mai face cu mazare.
Pentru o garnitură este bună mazărea congelată, care trebuie fiartă și apoi răcită! Cea la conservă are un gust și miros specific dat de zeama în care este conservată! Pentru gătit e numai bună! Dar, numai după ce e golită din conservă spălată într-o sită sub un jet de apă rece și lăsată o jumătate de oră în apă rece!
Iar, cea congelată, nu se decongelează, ci se pune direct în apă clocotită, altfel este tare!
Vezi ca scrie pe spate daca mai trebuie fiarta sau nu. Orice e la conserva nu e sanatos. Daca vrei sa fie sanatos, ia o in starea ei naturala, nu la conserva.
Ar trebui 95% sa fie dar depinde daca are conservanti sau alte adaosuri.
Daca nu o cureti/fierbi/speli corespunzator poti lua e.-coli sau salmonella.
Scrie undeva pe ea dacă mai trebuie fiartă. Și nu e prea sănătoasă, mai sănătoasă este proaspătă, dar putem spune că și la conservă e mai sănătoasă ca un salam sau alte mezeluri.
anonim_4396 întreabă: