Eu, inainte cu cateva zile de bursa, cand nici nu-mi mai aminteam cum arata banii, mancam paine cu orice, cu orez, cu cartofi, cu paste...
Romanii mananca supa care contine deja paste sub forma de taitei sau fidea cu paine sau crutoane. Mancam si sarmale care contin o parte buna de orez tot cu paine, nu?
Italienii adauga o felie de paine la portia de paste, stiai? E vorba ca la sfarsitul mesei, cand ramane bunatate de sos pe marginile farfuriei, sa-l aduni cu painea si sa nu-l prapadesti.
Turcii mananca orez sau boabe din alea de grau, fel cunoscut drept pilaf, cu paine.
Cartofii se amesteca in aluatul de paine, iese vestita paine cu cartofi din Ardeal. E grozava.
Cartofii se combina cu faina si grisul si rezulta galustele cu prune. Mai este si nudli, o reteta grozava de la unguri, in care pigulesti cartofii cu faina pana ies un fel paste din cartofi foarte speciale, care se servesc drept garnitura la felul principal sau ca desert.
In teorie nu merge sa amesteci niciun din cele 4 alimente intre ele. in prasctica fiecare mananca ce vrea
Bună!
Cartofii NU se "amestecă" cu orez/paste!
Decât, cel mult, în cazul în care prepari un ghiveci - situaţie în care, unele persoane, adaugă orez sau paste făinoase...
De asemenea, TEORETIC, nu este indicat să asociezi cartofii/orezul/pastele făinoase cu consumul de pâine.
Practic, puţină lume ţine cont de această "recomandare"
Toate cele bune.
Nu prea este indicat, insa daca iti place, mananca, de ce sa te privezi de la anumite alimente de dragul oamenilor?
Eu îți sugerez sa nu ii combini cu nimic pentru ca ei(cartofii) sun deja carbohidrați! Sper ca te-am ajutat!