anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mesaj catre maestri cofetari care au lucrat la laboratoarele de cofetarie si patiserie si au preparat dulciuri si prajituri de cofetarie care se vindeau in cofetarii pana in anul 1989:doresc sa-mi trimiteti pe internet retetele urmatoarelor dulciuri si prajituri de cofetarie care se vindeau in cofetarii pana in anul 1989:napolitane spiralate cu crema roz[probabil crema de capsuni sau de zmeura][foile de napolitane trebuie sa fie sub forma de spirala de aceea le spune napolitane spiralate pentru ca foile au forma de spirala, iar cand se unesc cele doua foi se formeaza un cerc-fiecare foaie este ca un semicerc iar golul care se formeaza in urma unirii celor doua foi-gol care este in forma de cerc vine umplut cu o crema roz-probabil crema de capsuni sau de zmeura-cum se gaseau in comert inainte de anul 1989]; prajitura de cofetarie Buturuga[nu a tortului Buturuga care este sub forma de ciot de copac taiat si nici la care scrie in paranteza[Marea Britanie]ci a prajiturii de cofetarie Buturuga care era sub forma de dreptunghi, era de culoare galbena iar deasupra avea fasii ondulatorii tot galbene ca si culoarea prajiturii; prajitura de cofetarie Mariana care era identica cu prajitura Boema[cu rozeta de frisca deasupra prajiturii]si nu se puneau peste prajitura nici stafide, nici migdale si nimic altceva ci numai rozeta de frisca; prajitura de cofetarie Oltencuta de forma dreptunghiulara, de culoare maro si care avea deasupra fasii ondulatorii tot maro ca si culoarea prajiturii; prajitura de cofetarie Tort cu alune care avea forma de 5/5cm deasupra era de culoare alba si avea deasupra rozeta de frisca.P.S.Mentionez faptul ca doresc retetele preparatelor de cofetarie sus-mentionate numai de la maestri cofetari care au lucrat in laboratoarele de cofetarie pana in anul 1989.

1 răspuns:
| Etelca a răspuns:

Da draguta mea o sa-ti spun o reteta de prajitura pentru familile regale, prajitura se numeste,, agno". ingrediente:

-500 kg unt
-500 kg faina
-400 kg zahar
-o lamaie intreaga decojita
-suc de pere, fara acid
-ciocolata
-vanilie sau praf de vanilie
-praf de copt
-lapte
mod de preparare:

se pune untul intr-o farfurie, iar apoi il pui in frigider faina se pune intr-un bol si cu zaharul, decoji-ti lamaia iar apoi o puneti in acel bol cu zahar si faina dupa aceea amesteca-ti cu lingura si turna-ti sucul de pere, iar apoi puneti bucatele de ciocolata amara pune-ti compozitia la frigider si o lasa-ti acolo 15 minute, dupa aceea turna-ti praful de copt so omogeniza-ti, apoi turna-ti laptele si omenizati(amestecati bine)iar apoi o puneti in frigider, timp de 15 minute, dupa 15 de minute scoateti compozitia si bagati la cuptor, timp de 3 ore, la foc mic, iar apoi o scoateti si puteti da cu frisca.