Panea facuta acasa de dumneavoastra este alba pentru ca nu are substante de sinteza,[acizi, coloranti, conservanti ] pe care organismul uman le asimileaza cu mari eforturi.
Daca faci o paine care are gramaj mic coaja va fi in general mai deschisa la culoare deoarece exista o distanta mare intre capacul care reflecta caldura catre aluat si produs. Pentru o coaja mai rumena incearca varianta cu volum maxim al paini.
Ii dai temperatura mai mare! Painea normala se coace la 230-240 de grade cel mult 9-10 minute!
Incearca si alt fel de faina.Conteaza foarte mult ce faina folosesti.Sunt o gramada de feluri de faina alba.
Eu consider ca daca in interior e coapta nu ar trebui sa fie preocupant pentru tine. Ce daca-i alba?, buna sa fie! Si eu am un cuptor de genu acesta si painea imi iese tot asa, dar gustul nu se compara cu ce gasesti pe piata... hmmm.
Eu cred ca poate e nevoie sa dai ok pentru gril, adica sa setezi caldura sa vina de sus; in asa fel coaja se va colora.Asta inainte cam cu 15 min ca painea sa fie gata. Cel putin asa e cuptorul meu.
@alien: nu stiu daca se poate seta temperatura la masina de paine. stii cumva daca se poate asa ceva?
@M. S: multumesc pentru raspuns. eu vreau sa aiba coaja mai rumena la culoare. nu vreau sa fie coaja alba. bunica mea facea paine in cuptor si o ungea cu ou... iar efectul era nemaipomenit. ii iesea o paine super rumena si frumoasa.